EvB #4 – Buitenruimte

Vandaag begint de dag in Barendrecht met een omvangrijk koud mistgebied. In de eerste helft van de ochtend kan het verkeer hier en daar hinder ondervinden van dichte mistbanken. De mist vriest aan bij temperaturen die geruime tijd rond of een fractie onder het vriespunt liggen. In de tweede helft van de ochtend lost de mist langzaam op, omdat de wind geleidelijk gaat toenemen. De mist kan zich lang handhaven, dit komt doordat de zon bijna op de laagst mogelijke stand staat en daardoor zeer weinig kracht heeft om de mist snel te laten oplossen. Aan het begin van zaterdagmiddag schijnt de zon af en toe, de temperatuur stijgt dan naar circa 2 graden Celsius in Rijnmondregio. In de tweede helft van de middag neemt de bewolking weer toe. De wind is ’s middags zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit zuidwestelijke richtingen.

Zaterdagavond neemt de kans op neerslag geleidelijk toe, maar het ziet er naar uit dat het tot laat in de avond droog blijft. Tegen middernacht kan in Barendrecht de eerste regen vallen, mogelijk voorafgegaan door natte sneeuw. De neerslagzone is de voorste begrenzing van een warmtefront, zodra deze passeert loopt de temperatuur op. In de nacht naar zondag valt hoofdzakelijk regen. De temperatuur loopt op naar een graad of 7 aan het eind van de nacht.

Morgen is het bewolkt met in de ochtenduren perioden met lichte regen of lichte motregen. Zondagmiddag neemt de kans op neerslag af en volgen vanuit het westen droge perioden. De temperatuur stijgt ’s middags naar 9 graden Celsius. De wind is over het algemeen westelijk en matig van kracht (3 Beaufort).

In de nacht naar maandag is van vorst geen sprake meer en ligt de temperatuur onder een dik wolkenpakket rond 5 graden Celsius. De west-noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!