Sanisale Barendrecht (350×350)

Iedereen kan op zaterdag 16 december meezingen met het liedje Als Muziek dat Wim Soeters schreef voor kinderen én volwassenen. CultuurLocaal organiseert dit meezingevenement en hoopt zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om tussen 12:10 en 13:00 uur naar de Dorpskerk te komen en mee te zingen.

De kinderen zingen de meeste regels in het lied en CultuurLocaal hoopt dan ook dat basisscholen het lied adopteren en het alvast voorbereiden. Ook muziekleerlingen krijgen het liedje mee naar huis. Bovendien is er een mp3 versie beschikbaar die kan worden rondgestuurd.

Tijdens het jaarlijkse Winterfeest Oude dorpskern en Barendrecht Centrum is er eerst een “generale repetitie” met alle kinderen en volwassenen. Een muziekensemble van CultuurLocaal begeleidt het lied. Om ongeveer 12.45 uur wordt het liedje ‘officieel’ uitgevoerd.

“Het liedje is niet moeilijk dus iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Met elkaar maken we er een bijzonder kerstmoment van in de sfeervolle dorpskerk.” aldus Wim Soeters. Het liedje Als Muziek maakt onderdeel uit van een project over wereldmuziek voor obs de Zeppelin. Daar wordt het liedje door de hele school gezongen op donderdag 21 december.

Dit is de tekst: ALS MUZIEK

Als muziek de vrede af kon dwingen
Als mijn lied het donker lichter maken kon Dan zou ik alle dagen blijven zingen
Van de ochtend tot de ondergaande zon.
Ik zing als het stroomt van de regen Ik zing als het stormt in mijn kop
Ik zing als het mee zit of tegen
Als ik zo-za-zing,
Zie ik nergens tegenop

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!