Edudelta aanmelden (350×350)

Vanochtend is het in Barendrecht geheel bewolkt en zijn er perioden met regen, dit heeft te maken met de passage van een frontale storing. Het frontaal systeem trekt via het zuiden van ons land naar het oosten weg. Vanmiddag vallen er verspreid over het Rijnmondgebied meer buien. Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig. Het wordt maximaal 10 graden Celsius in Barendrecht. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort en ruimt van zuidwest naar noordwest.

Zaterdagavond neemt de frequentie van het aantal buien af. In de nacht naar zondag is het overwegend droog. Het wordt een tamelijk frisse nacht, de minima schommelen rond 5 graden Celsius. Aan de grond kan de temperatuur tijdens brede opklaringen dalen tot iets boven het vriespunt. De wind zwakt in de loop van de avond af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en krimpt in de nacht naar zondag van noordwest naar west.

Morgen is het guur najaarsweer, dit wordt veroorzaakt door een depressie (kerndruk 980 hPa) boven Scandinavië. In de loop van zondagochtend trekken talrijke buien vanuit een noordwestelijke richting over het Rijnmondgebied. Door een kouder wordende bovenlucht wordt de kans op hagelbuien geleidelijk groter en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Tussen de buien door zijn er ook felle opklaringen. Neerslagsommen van meer dan 10 mm. binnen een etmaal zijn mogelijk! De overwegend matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort) maakt het vrij koud, de polaire luchtsoort laat geen hogere waarde toe dan 6 graden Celsius. Tijdens hagelbuien daalt de temperatuur zelfs nog enkele graden en kan de gevoelstemperatuur rond het vriespunt liggen.

In de nacht naar maandag kan de temperatuur tijdens brede opklaringen tot circa 4 graden Celsius dalen. Het blijft droog. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort. Windvlagen tot 50 km./uur zijn mogelijk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!