Sanisale Barendrecht (350×350)

Op zaterdag 17 februari houdt CultuurLocaal het derde Festival CultuurLocaal. De activiteiten vinden plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1, van 9:00 tot ongeveer 16:00u. Het is niet alleen maar kijken en luisteren op het Festival. Er zijn ook activiteiten waaraan je zelf kan meedoen.

Van 9:00 tot 10:15 uur is er in de hal van De Baerne een cultureel ontbijt. In drie gesprekken wordt ‘cultuureducatie in het basisonderwijs’ van allerlei kanten belicht. Maarten Ouwens praat met achtereenvolgens Irene Pronk (Theater het Kruispunt), Marijke Markus (cultuurregisseur), Sabrina Woudenberg en Frans de Leeuw (obs de Zeppelin). “Dit is een mooi vervolg op het Cultureel Café op 17 januari”, aldus coördinator Wim Soeters. “Daar waren vooral mensen uit het culturele werkveld aanwezig. Nu willen we het publiek, maar vooral ook de basisscholen meenemen in de ontwikkelingen op dit gebied.” Cultuurlocaal hoopt dan ook dat vertegenwoordigers van het basisonderwijs aanwezig zullen zijn om zich te laten inspireren.

Tussen de gesprekken voeren kinderen en docenten het liedje Als Muziek uit als voorbeeld van een schoolproject. Daarnaast is Esther Erdtsieck-Blaaser te gast. Zij vertelt over haar boek ‘Jij kan het ook’ en laat daarbij kinderen korte drama-opdrachtjes uitvoeren. Direct na het ontbijt is er OEKS!, de muziekvoorstelling voor jonge kinderen uitgevoerd door een docententeam en gezongen en verteld door Annemarie Rijkée. De vrijwilligers van de Lokale Commissie zorgen voor een lekker en gratis ontbijt voor iedereen. Aanmelden kan via [email protected]

Familie zangworkshop
Zangdocente Monica Millar organiseert van 12:00 tot 13:30 u. een familiezangworkshop. Dit is dé kans voor iedereen om lekker anderhalf uur samen te zingen met de (klein)kinderen, opa, oma, moeder, vader, broertjes, zusjes, noem maar op. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen, ook als je nog nooit hebt gezongen. “Het maakt niet uit hoe oud je bent, zangtalent is niet leeftijdsgebonden.” zegt Monica Millar over deze activiteit. Wat Monica met dit ‘koor’ gaat zingen is nog een verrassing, maar het is voor ieder wat wils. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!