Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

De start van het nieuwe seizoen voor het eerste team van ZPB H&L Productions staat weer voor de boeg. Zaterdag 7 oktober zal om 20.00u, tegen UZSC in De Krommerijn het eerste fluitsignaal van het seizoen klinken. Tegen de regerend landskampioen kan op het 30 meter veld meteen een mooie eerste stap richting een goed seizoen worden gezet. Voorgaande edities van deze wedstrijd bleken een ware kraker en de verwachtingen zijn dit keer niet anders.

Dit is het eerste deel van een wekelijks terugkerende reeks waarin de spelers van heren 1 zichzelf introduceren, wat meer over zichzelf vertellen en kort vooruitblikken naar de wedstrijd. Deze eerste editie wordt afgetrapt door kind van de club: Maurice Dentro.

1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je en hoe lang zit je al bij ZPB?
Ik ben Maurice Dentro, 20 jaar oud momenteel bezig met mijn pré-master Fiscale Economie op de Universiteit van Tilburg. Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen bij ZPB toen ik een jaar of 8 was. Na een jaar te hebben gezwommen ben ik ook op waterpolo gegaan. Wedstrijdzwemmen en waterpolo heb ik een aantal jaar gecombineerd. Daarna ben ik me volledig gaan focussen op het waterpolo. Ik heb de gehele jeugdopleiding van jong oranje doorlopen en heb altijd bij de Hollandse Delta (ZRO) gespeeld.

2. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
Het hoogtepunt van mijn waterpolocarrière was het spelen van de Champions League met ZPB in het seizoen 2016-2017.

3. Welke waterpoloër is jouw idool?
Mijn waterpolo idool is de Servische Vanja Udovicic. Hij heeft onder andere bij Partizan Belgrado, Jedran Herceg Novi en Pro Recco gespeeld. Daarnaast heeft hij met het Servische nationale team vele prijzen gewonnen.

4. Wat is jouw favoriete feestdag?
Mijn favoriete feestdag is Oud en Nieuw. Deze dag is er gegarandeerd een goed feest en is een mooi moment om nieuwe doelen te stellen.

5. De beste pre-game maaltijd is:
Pasta!

6. Wat is je favoriete positie, en wat is daar je sterke punt?
Ik speel persoonlijk graag op de mid-achter positie in de verdediging en op de top in de aanval. Op de mid-achter kan ik goed voor de mid-voor verdedigen en makkelijk een contra zwemmen. Op de top in de aanval ben ik gevaarlijk door mijn schotdruk.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!