Smitshoek verdedigt kinderlijk en verliest met 3-6

26 September 2020, 18:44 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek heeft zaterdag opnieuw verloren. In Barendrecht was Achilles Veen met 6-3 te sterk. De ploeg van trainer Edwin de Koning verdedigde kinderlijk en daarmee werd het grote aantal tegendoelpunten verklaard. De gasten kwamen al na twee minuten op een 1-0 voorsprong, omdat een vrije trap van Mats van Huijgevoort zonder dat iemand de bal raakte in het doel achter Smitshoek-doelman Stef Doedee belandde: 0-1. Thomas de Man was daarna succesvol voor Achilles Veen door de 0-2 te maken. Via Damian van den Oever kwam Smitshoek even terug tot 1-2, maar een minuut later bracht Teun Sebregts de de marge alweer op twee: 1-3.

In de tweede helft speelde Smitshoek met aanvoerder Leroy Resodihardjo centraal achterin in plaats van op het middenveld en mocht Joey Klein zijn entree maken. Dat deed Smitshoek aanvallend goed, want door Sean Verburg en Guyon Fernandez kwam Smitshoek op gelijke hoogte: 3-3. Op het moment dat veel Smitshoekers zich rijk rekenden door te veronderstellen dat de 3 punten op sportpark Smitshoek zouden blijven, sloeg Achilles Veen keihard toe. Thomas de Man scoorde in het laatste kwartier liefst drie keer:6-3. Hij kreeg hiervoor wel alle gelegenheid van de matige Smitshoekse verdediging.