Delta Makelaars (350×350)

PvdA en GroenLinks grepen gisteravond met een interpellatiedebat in de raadsvergadering over het besteden van de Klijnsma-gelden door de gemeente Barendrecht en de uitlatingen van wethouder Lennart van der Linden in het televisieprogramma Nieuwsuur naar een zwaar machtsmiddel, maar tot een motie kwam het uiteindelijk niet. Reshma Roopram stelde namens de PvdA en GroenLinks de vragen en Lennart van der Linden gaf keurig antwoord zonder een moment in te problemen te raken.
De wethouder gaf wel toe dat het interview bij Nieuwsuur vrijdagavond op televisie niet helemaal gelukkig was. ,,Het was een interview van circa veertig minuten waarin geknipt en geplakt is. Er is daardoor te veel de nadruk te komen liggen op de kanttekeningen en te weinig op wat wij als gemeente wel doen.’’
Matthijs van der Welle sneerde naar Roopram dat juist de PvdA de afgelopen dagen heeft gezorgd voor onrust over de kinderarmoedebestrijding. Verder was opvallend dat het CDA in het weekend nog vragen aan de wethouder stelde over de besteding van de Klijnsma-gelden, maar gisteravond niet mee ging in het voorstel voor een interpellatiedebat. ‘Wij wachten de beantwoording van de schriftelijke vragen af’’, was het statement van deze partij.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!