De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Wethouder Lennart van der Linden en Leon van der Wilk, voorzitter van tennisvereniging Barendrecht, zijn vanavond om 21.30 uur te gast in het populaire televisieprogramma Voetbal Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Van der Linden en van der Wilk krijgen tijdens dit RTL7-programma de kans om iets te vertellen over de campagne De Bewuste Kantine, waarin wordt samengewerkt met met Lili Genee-Pirayesh, initiatiefneemster van het project ‘Vullen of Voeden’ en de gelijknamige website.

De gemeente Barendrecht wil het aanbod van voedingsproducten in de plaatselijke sportkantines gezonder maken. Het broodje kroket verdwijnt niet van de kaart, maar er worden meer gezonde alternatieven aangeboden. Doel hiervan dat sporters – jong en oud – bewuster en gezonder gaan consumeren.

Barendrecht nodigt sportverenigingen uit mee te doen aan dit gezonde project. De gemeente stelt een starterspakket beschikbaar met daarin keukengerei en -apparatuur, het boek over de bewuste sportkantine en ingrediënten voor de eerste gezonde hapjes en drankjes. De vele AGF-bedrijven in Barendrecht, die groente en fruit leveren aan supermarkten, groentewinkels en de horeca, worden betrokken bij de campagne. De korfbalvereniging Vitesse is een voorloper op het gebied van de gezonde alternatieven in sportkantines,

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!