CDA Barendrecht

Theater het Kruispunt, Bibliotheek AanZet en Digitaal Dagblad, onder meer uitgever van het Barendrechts dagblad, hebben bij de gemeente een plan ingediend om in Barendrecht een talentontwikkelingscentrum voor jonge stagiaires met interesse voor (theater-)journalistiek. Vooralsnog kleinschalig onder het label De kenniskamer.

De initiatiefnemers willen jonge gemotiveerde studenten alsmede even bevlogen jongeren zonder baan kosteloos wegwijs maken in de inspirerende werelden van literatuur, theater en journalistiek, waarvan bekend is dat zij niet alleen in creativiteit maar ook op het vlak van informeren zo sterk met elkaar verbonden zijn.

Theater Het Kruispunt, Bibliotheek AanZet en Digitaal Dagblad willen in gezamenlijkheid ervaren redacteuren, tekstschrijvers, songwriters en communicatie-experts ter beschikking stellen aan gretig jong talent, dat kennis en ervaring wil opdoen in bijzondere bedrijfstakken.

De plaats waar dit gaat gebeuren is in het bruisende ontmoetingscentrum: Het Kruispunt. Daar is niet alleen een theater, ook een bibliotheek, een leeszaal, een jongerenbar en het redactielokaal van Digitaal Dagblad, waarin de digitale platforms worden gemaakt voor de regiogemeenten Ridderkerk, Gouda, Zoetermeer, Rijswijk, Capelle aan den IJssel, Voorburg en Rotterdam (Dagblad010) en Den Haag Dagblad070 worden gemaakt.

De initiatiefnemers willen hun nieuwe gecombineerde activiteit structureel onder de aandacht brengen van het grote publiek en die exposure laten uitvoeren door de stagiaires van de nieuwe Kenniskamer zelf. De kenniskamerjunioren gaan ideeën ontwikkelen, schrijven, bloggen, vloggen en creatief experimenteren om nog meer theaterpubliek te bereiken. De gemeente Barendrecht heeft het plan in behandeling.

Reageer op dit artikel