Rabobank Clubkascampagne (250×250)

Het is sinds een jaar de trots van Barendrecht, maar bouwkundig is Het Kruispunt een jaar na de ingebruikname door onder meer het theater, de bibliotheek, Spruit eten & drinken en Digitaal Dagblad BV, de uitgever van Barendrechts Dagblad, nog niet in orde. Het gebouw telt nog een aantal mankementen, waardoor het pand officieel nog steeds niet is opgeleverd.
Volgens wethouder Lennart van der Linden zijn de bouwkundige problemen te overzien en is er goede hoop dat die binnenkort met de aannemer (Groenendijk PGN Bouw uit Dordrecht) worden opgelost. Reshma Roopram van de PvdA vroeg of het tot een rechtszaak zou kunnen komen tussen de gemeente en de aannemer. De wethouder kon dit gisteravond tijdens de raadsvergadering niet uitsluiten. ,,Maar ik ga daar vooralsnog niet vanuit’’, aldus Van der Linden. ,,We zijn met elkaar in gesprek en het gaat niet om heel grote bedragen.’’
Wel moest de wethouder toegeven dat de partijen in Het Kruispunt nu nog steeds hinder ondervinden van de mankementen. Vooral de klimaatbeheersing in het cultureel ontmoetingscentrum van Barendrecht laat te wensen over.

Reageer op dit artikel