Vrijdagochtend vroeg is het in Barendrecht nevelig of mistig. Na het oplossen van de mist of nevel is het geheel bewolkt en sporadisch kan de zon even doorbreken. De middagtemperaturen liggen rond 6 graden Celsius in de Rijnmondregio. Dit is een normale temperatuur voor de tweede periode van januari. Wel is het daarmee een fractie frisser dan de voorgaande dagen. De wind draait van noord naar west en de windkracht blijft (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. In de nacht naar zaterdag kan opnieuw mist ontstaan. Er is een mix van wolkenvelden en brede opklaringen. De minima liggen rond of een fractie boven het vriespunt. De naar oost krimpende wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort

Zaterdag is het fraai winterweer, al doet het weerbeeld meer denken aan een ander seizoen. Het blijft hoogstwaarschijnlijk droog. Er is in de ochtend een mix van zonnige momenten en wolkenvelden. De middag zal naar het zich nu laat aanzien zonnig verlopen met af en toe een klein stapelwolkje. Er waait een zwakke tot matige oostenwind (2 tot 3 Beaufort). Het wordt circa 5 graden Celsius in Barendrecht. Door de frisse oostenwind voelt het enkele graden kouder aan!

In de nacht naar zondag is het onbewolkt en helder. Bij een zwakke oostenwind (2 Beaufort) koelt het af naar enkele tienden van een graad onder het vriespunt. Ook zondagochtend zijn er flinke zonnige perioden. Zondagmiddag is er iets meer bewolking, maar in de loop van de middag wordt het toch weer (vrij) zonnig. Met 4 graden Celsius is het een graad frisser dan zaterdag. Zondagavond verloopt (vrijwel) onbewolkt en helder. De wind draait gedurende de dag naar het zuidoosten en is zwak, windkracht 2 Beaufort.