Mastenbroek (350×350)

De Barendrechtse racer met Italiaans bloed, Eliano de Vos-Arba, is 15 jaar en meervoudig kampioen karten met 9 titels. Eliano nodigt kartfans en Formule 1 liefhebbers uit om te komen kijken bij de laatste race van het Nederlands kampioenschap die wordt verreden op de kartbaan van Middelburg. De jonge karter is meervoudig clubkampioen in Roosendaal, meervoudig clubkampioen in Middelburg, open Belgisch kampioen en 2-voudig Nederlands kampioen. Zaterdag wordt hij opnieuw Nederlands kampioen. ‘In punten ben ik al kampioen,’ zegt Eliano. ‘Ik heb al 8 van de voorgaande 10 races gewonnen.’

‘Door mijn constante prestaties en prolongatie van de titels ben ik uitgenodigd bij een team voor internationaal racen. Het monteursteam dat dan mijn kart prepareert, deed dat ook voor Formule-1-coureurs Raikkonen en Bottas. In februari begint het nieuwe race-seizoen en zit ik op schema om in de voetsporen van Max Verstappen te treden. Het is mijn ultieme droom om in de Formule 1 in een Ferrari te rijden. Mijn opa is Italiaan.’

Zaterdag 9 december wordt de 11-de en laatste race van het Nederlands kampioenschap verreden. De races meebeleven kan bij Kartbaan Middelbug, Arnesteinweg 19, 4338 PD Middelburg. De laatste wedstrijddag begint om 10.30 uur en omvat 5 kwalificatie-races met 42 coureurs waarvan de besten naar de volgende race gaan. De finale start rond 17 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!