Mastenbroek (350×350)

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht met veel bewolking. Na verloop van tijd breekt de bewolking open en gaat de zon weer periodiek schijnen. De kans op (winterse) buien blijft bestaan. Bij deze buien is ook hagel mogelijk. De maximumtemperatuur komt rond 7 graden Celsius uit, maar tijdens een hagelbui is het enkele graden kouder. De wind is in het Rijnmondgebied overwegend zwak (1 tot 2 Beaufort) en draait in de loop van de dag via het oosten naar een noordelijke richting.

Vanavond daalt de temperatuur rap richting het vriespunt. In de nacht naar donderdag vriest het licht met minima rond -1 graad Celsius. De kans op een winterse bui met hagel en/of natte sneeuw is vrij klein. De wind is zeer zwak en waait uit richtingen tussen noord en west.

Morgen (donderdag) wordt het weerbeeld geleidelijk winterser. De maximumtemperatuur ligt rond 5 graden Celsius in het Groene Hart. Er waait een koude, zwakke noordwestenwind (2 Beaufort). Het weerbeeld bestaat uit winterse buien (hagel en/of natte sneeuw) en nu en dan zon. Vooral aan het begin van de daglichtperiode valt de neerslag in vloeibare vorm (regen), maar dit is van korte duur. Over het algemeen geldt: hoe hoger de neerslagintensiteit, hoe groter de kans op winterse neerslag!

Ook in de nacht naar vrijdag komen winterse buien voor, afgewisseld door brede opklaringen. Bij temperaturen rond of net onder het vriespunt kan het dan plaatselijk wit worden door een dun laagje sneeuw. De noordoostelijke wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

December start koud vrijdag met maxima van 3 graden Celsius. Normaal ligt de maximumtemperatuur rond 7 graden Celsius in de eerste dagen van december. De ochtend verloopt zonnig, in de middag krijgt de bewolking een groter aandeel. Er is opnieuw kans op een enkele winterse buien met hagel en/of (natte) sneeuw. De wind waait zwak (2 Beaufort) uit noordelijke richtingen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!