Jordi Woerts in Kenia (2)

23 December 2018, 16:41 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na zijn serie over Rotterdam en Zuid-Afrika is Jordi Woerts weer terug met een nieuwe reeks foto’s over zijn laatste reis naar Kenia. Hij participeerde begin 2018 in het Photography & Wildlife Conservation-project in het Kruger Park in Zuid-Afrika, dat in het teken stond van het vergaren van belangrijke informatie over het ecosysteem om de dieren te beschermen voor stroperij en hongersnood. In November 2018 besloot hij daarom wéér naar Afrika te reizen; dit keer voor een Big Cat Monitoring-project in het Maasai Mara Nationale Reservaat in Kenia waar hij data verzamelde over de grote katten: cheetahs, luipaarden en natuurlijk leeuwen.

Kalender

Zijn persoonlijke doel nu hij terug is in Nederland: het tonen van de schoonheid van de dieren en het benadrukken van het belang van een gezond ecosysteem. Dit probeert hij te doen met behulp van zijn eigen website, Instagram account en via Dagblad010. De komende twaalf weken neemt hij u mee in zijn reis naar Kenia. Dit is deel 2.

Neem ook een kijkje op zijn Instagram (@jwwlphoto) en website (www.jordiwoerts.com) waar nu zijn schitterende ‘African Wildlife’ jaar kalender te bestellen is voor slechts €14.95.



De Naboisho broers

Woerts: ‘’Het zien van volwassen mannetjesleeuwen samen aan de wandel is erg speciaal. Tijdens de eerste safaririt van mijn drie weken in de Maasai Mara waren wij met het team bezig met het in kaart brengen van de hoeveelheid dieren in het gebied toen wij deze twee koningen tegen kwamen. Het waren twee van de vier Naboisho broers die over het gebied heersen. Een grote groep Gnoes bleef dan ook ver uit hun buurt, maar bleef waakzaam. Toch hadden ze niet veel te vrezen. De leeuwen waren niet aan het jagen, maar op patrouille in hun territorium. Het jagen wordt vrijwel altijd gedaan door de vrouwtjes, de mannetjes zorgen voor de veiligheid van de familie. En dat kunnen ze als de beste!
Het is altijd erg bijzonder te zien hoe groot de mannetjes daadwerkelijk zijn en laat vooral niemand hun hoeveelheid kracht onderschatten. Nadat ze onze 4x4 waren gepasseerd zochten ze een rustig plekje in de schaduw om aan de hitte van de zon te ontsnappen. Overdag vinden ze het meestal te warm om lang actief te blijven. Daarom is het beste moment om de leeuwen te spotten vroeg in de ochtend of rond de schemer als ze actief worden. In de ochtendzon of schemer is ook nog eens de mooiste tijd om foto’s te maken.’’