EvB #4 – Buitenruimte

Jack van den Berg is door voetbalvereniging Katwijk per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het komende 1,5 seizoen. Hij komt over van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht, dat uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag. Ondanks zijn nog doorlopende contract voor volgend seizoen, gunt ASWH Jack de overstap naar Katwijk. De 59-jarige Jack is een ervaren en gelouterde coach die al jaren in de top van het Nederlands amateurvoetbal werkzaam is. De Barendrechter volgt Dick Schreuder op. Die vertrok eind januari naar Philadelphia Union. Als speler doorliep Jack van den Berg vanaf de E t/m de A-junioren de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Hierna kwam Jack veertien jaar uit in de toenmalige hoofdklasse bij Zwart Wit ’28, Barendrecht en SC Feyenoord.

Als jeugdtrainer werkte Jack vier seizoenen bij de profs van Feyenoord waar hij verantwoordelijk was voor de C1 en B1-junioren. Hierna werd hij vier seizoenen hoofdtrainer bij Zwart Wit ’28 in de hoofdklasse. Na een seizoen bij SHO volgden vijf succesvolle seizoenen bij ASWH. Vanaf 2006 was hij negen seizoenen hoofdtrainer bij Barendrecht die hij van de 1e klasse naar de top van de Topklasse bracht. Tegelijkertijd was Jack van 2013 t/m 2017 ook hoofdtrainer op de zondag bij IFC, de club die hij in vier seizoenen van de 2e klasse naar de hoofdklasse bracht. In 2015 keerde Jack op zaterdag terug naar ASWH en promoveerde direct in 2016 naar de Derde Divisie.

Kampioen werd Jack in de tweede klasse, twee keer in de eerste klasse en vier keer in de hoofdklasse. Daarnaast werd hij Algeheel Zaterdagkampioen en Algeheel Landskampioen en winnaar van de Super Cup. Ook won hij drie keer de districtsbeker en twee keer de Landelijke Beker. Individueel werd hij vier keer genomineerd door zijn collega-trainers van de VVON en in 2006 gekozen tot beste amateurtrainer van Nederland.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!