Hoofdrol voor scheidsrechter bij Barendrecht

4 November 2018, 13:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen FC Lienden. De rood/witten kwamen in de tweede helft met negen man te staan na twee directe rode kaarten, maar sleepten in ondertal toch een punt uit het vuur (1-1).

FC Lienden was in de beginfase van de wedstrijd de meest dreigende ploeg, maar gaandeweg de eerste helft kwam Barendrecht beter in zijn vel te zitten. Dat resulteerde vlak voor rust in een doelpunt. Na een uitstekende rush van Emilio Samsey werd het laatste zetje van zijn voorzet gegeven door Donny Navajas Sanches (1-0). De middenvelder, die in de vorige wedstrijd ook al drie keer trefzeker was, had zijn reis naar Milaan nog een paar dagen uitgesteld, maar vertrekt na dit weekend alsnog voor vier weken naar Italië.

Na de rust eiste scheidsrechter Hensgens een hoofdrol voor zich op. Barendrecht moest al vijf minuten na de thee verder met tien man, toen een forse charge van Emilio Samsey werd bestraft met een directe rode kaart. Voor de uitsluiting van de rechtsback viel nog wel begrip op te brengen, maar na 65 minuten trok Hensgens opnieuw een rode kaart die wel alle wenkbrauwen deed fronsen. Yarick Dorst tackelde op de helft van de tegenstander zijn voorbij glippende opponent en berustte zich in een gele kaart, maar moest tot verbijstering van alle Barendrechters ook met rood naar de kleedkamer.

Met negen man was verdedigen haast het enige middel wat Barendrecht nog kon inzetten. Een kwartier voor tijd werd het toch gelijk, toen Michiel Hemmen bij de eerste paal raak kopte (1-1). Nota bene de negen Barendrechters waren daarna het meest dreigend, al moest keeper Nick van der Ploeg aan Barendrecht-zijde nog wel een paar keer reddend optreden. De rood/witten sleepten het gelijkspel echter over de streep, waarmee Barendrecht de morele winnaar werd van het duel.