CDA Barendrecht
Inwoners die nu regelmatig langs de door de gemeente geplaatste verkiezingsborden rijden, fietsen of lopen zouden de indruk kunnen krijgen dat we de komende raadsperiode één politieke partij hebben. Op de bekende borden is immers slechts van één partij een pamflet/affiche te zien. Niets is echter minder waar. We zouden de democratie in ons mooie dorp enorm geweld aan doen indien  niet meerdere politieke partijen  actief zouden zijn. Die diverse politieke partijen hebben er al vele jaren alles aan gedaan om Barendrecht voor de inwoners aantrekkelijk te houden.
Het moeten realiseren van een Vinexlocatie was een geweldige opgave en een grote uitdaging . Mede dankzij onder meer de inbreng van de  politieke partijen is er een prachtige nieuwe locatie aan Barendrecht toegevoegd. Ruim opgezet en een groot aanbod aan voorzieningen. Waarom zijn de namen van die partijen dan niet zien op de eerder bedoelde borden zou u zich kunnen afvragen. Welnu dat heeft alles te maken met de gemeentelijke verordening die eveneens door alle partijen tijdens een vergadering is bevestigd. Het is door de gemeente niet toegestaan om de affiches voor 22 februari  op de borden te plakken.
Op één na hebben alle politieke partijen zich aan de afspraak gehouden. Teleurstellend is dat één partij het nodig vond zich niet aan de regels te houden en de gemaakte afspraak te schenden. Een pijnlijke constatering in aanloop naar de verkiezingen. Dat in een verkiezingsperiode alle partijen er alles aan doen kiezers voor zich te winnen is een gegeven. Het past echter niet bij Barendrecht om normen en waarden opzij te zetten om het doel te bereiken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!