Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Heerjansdam speelde op de Molenwei (veld 2) de 2e poulewedstrijd voor de Districtsbeker tegen SC Kruisland (2e kl.zo.) en won, met 3-1. Een goede overwinning, tegen een lastig te bespelen ploeg. Heerjansdam was goed bij de les en kwam al snel op voorsprong, met een hoofdrol voor de gebroeders Valster. Mathijn nam in de 10e minuut een hoekschop waarna de bij de 2e paal opduikende Lucas scoorde: 1-0.

De wedstrijd ging in hoog tempo op en neer. Nadat de lastige Achraf Chouiter voorlangs het doel van keeper Sander Schreuder had geschoten, was voor Heerjansdam de actieve Gert Jan Plaizier gevaarlijk. Vanuit een lastige hoek schoot hij tegen de paal. Na een half uur spelen raakte SC Kruisland ook de paal via Achmad Didi. En ook Claudio Barros had pech want hij kopte de voorzet van Ronald Ouwens via de lat over het doel. Zes minuten later dan wel een doelpunt voor de Dammers, dat in de 38e minuut razendsnel omschakelde van de verdediging naar de aanval. Youri van Noort ‘stak’ de bal prima op Richard Clement, die vervolgens de goed bijgesloten Plaizier op maat bediende: 2-0.

De gasten lieten zich niet zo maar opzij zetten en drongen na de rust sterk aan, met succes want na een uur spelen werd het 2-1 door Rik Schouw. Heerjansdam moest daarna een kwartier lang alle zeilen bij zetten, maar bleef verdedigend op de been. Een kwartier voor tijd besliste Plaizier de wedstrijd. Na weer een hoekschop van Valster kopte Giovanni Smit de bal voor het doel, naar Plaizier en de middenvelder kopte van dichtbij raak: 3-1.