3 September 2018, 09:36 uur
Algemeen
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voetbal kan soms een merkwaardig spelletje zijn. Bijvoorbeeld: Heerjansdam speelde vorig seizoen in de competitie (1e klasse) o.a. tegen Bruse Boys en won toen met 3-1 en 4-1 van de Zeeuwse ploeg. De ploeg uit Bruinisse degradeerde naar de 2e klasse. Zaterdag stond Bruse Boys-Heerjansdam op het programma, de eerste (poulewedstrijd) voor de Districtsbeker en nu bleven de Dammers steken op 3-3.

Een tegenvallend resultaat, in een van Heerjansdam kant erg matige wedstrijd. Heerjansdam startte wel goed en Lukas Valster had pech dat er geen VAR of doellijntechnologie aanwezig was, want zijn inzet werd (volgen velen) achter de doellijn uit het doei getrapt door een verdediger van de thuisclub. Ruim tien minuten later werd het toch 0-1 door Rob Plaizier (even later geblesseerd uitgevallen).

De thuisclub had nog geen kans gehad toen het plotseling (27e minuut) 1-1 werd door Sander van ’t Hof. Net voor de rust bracht Jelmer Nugteren (foto) de ploeg van trainer Patrick Kok weer op voorsprong: 1-2.

Na de rust had Justin Snijders (ex-RHS) met een hard schot tegen de lat. Dat leek voor Bruse Boys het sein om de wat voorzichtige speelwijze in te ruilen voor een wat aanvallender speelwijze. En had daar succes mee, want Rick Jonker scoorde na een vlotte combinatie: 2-2 (52e minuut). Heerjansdam was duidelijk van slag en tien minuten later werd het 3-2 door van ’t Hof. Ruim een minuut later volgde al de fraaie gelijkmaker. De doelman van de thuisclub trapte de bal zo in de voeten van Snijders en die lobde de bal prachtig, van 25 meter, over de doelman in het doel: 3-3.

Met nog een half uur te spelen ging Heerjansdam(zonder veel overtuiging, en in een laag tempo) op zoek naar meer. Zonder succes dus. In de laatste minuut moest keeper Yoël van Dalen zelfs nog handelend optreden na een afstandsschot van Martijn Lindhout, want anders had Bruse Boys de winst nog naar zich toe getrokken. Al had dat ook weer te veel geweest.