De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Afgelopen weekend zijn er op het Brielse Meer door de waterscouting groepen voor de 48e keer roei, zeil en wrikwedstrijden gehouden. De weersvoorspellingen leken vrijdag echt te kloppen, er kwam de hele dag water naar beneden, soms wat minder wat het opbouwteam gelukkig maakte. De Barendrechtse scoutinggroep Brandaen heeft het wrikken gewonnen en had met de vlet met nummer 11 de beste bemanning. Ze zijn met 1135 punten als zesde in het overall klassement geëindigd.

De opening van het festijn op zaterdagmorgen is nog wel een kwartier uitgesteld vanwege een flinke stortbui en tussendoor moest even alles worden stilgelegd vanwege een fanatieke onweersbui, maar alle wedstrijden zijn uitgevaren.

Er hebben 54 lelievletten aan de wedstrijden meegevaren en waren er ongeveer 300 jongens en meisjes van 10 tot en met 18 jaar het hele weekend met die boten op het water te vinden om de onderdelen korte en lange afstand roeien, wrikken en zeilen te varen. Maar ook hun leiders en oudste leden lieten even zien dat ook zij de technieken nog steeds onder de knie hebben. Van iedere scoutinggroep was er minimaal één leidingsboot die dezelfde onderdelen ook even hebben gevaren. Zaterdagavond werd traditioneel het populaire onderdeel lange afstand roeien gevaren. Populair is het na al die jaren nog steeds want zelfs oud-leden komen speciaal daarvoor langs om te kijken maar zelfs een aantal stappen dan ook weer in een vlet om mee te roeien. Het aantal deelnemers voor dat lange afstand roeien was zelfs zo groot, dat de start in 2 categorieën werd gedaan. Het Brielse Meer is te smal voor 35 boten op 1 startlijn.

Het overall klassement is gewonnen door de Geysendorffergroep uit Westvoorne.

Reageer op dit artikel