Gelijkspel Excelsior, rood voor Bruins

11 August 2018, 22:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart heeft zijn debuut in de eredivisie met een 1-1 gelijkspel gemaakt. Op Woudestein zagen de Kralingers het veldoverwicht na een half uur beloond worden met een voorsprong. Jurgen Mattheij kopte bij de tweede paal raak na een corner vanaf links van Anouar Hadouir.

Acht minuten na rust kwam Fortuna op gelijke hoogte. Jorrit Smeets krulde de bal vanaf de rechterflank fraai over Excelsior-keeper Alessandro Damen heen. Damen verving na een half uur spelen Sonny Stevens, die in zijn gezicht werd geraakt toen hij de bal wilde onderscheppen.

Excelsior speelde vanaf de 57e minuut met een man minder omdat Luigi Bruins een gemene overtreding zou hebben gemaakt. Dat oordeelde scheidsrechter Siemen Mulder na het raadplegen van de videoscheidsrechter (VAR).