Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Vandaag schijnt in Barendrecht in de ochtend slechts af en toe de zon. Verder is het zwaar bewolkt, maar blijft het droog. In de middag is het geheel bewolkt en ook dan zal er geen neerslag vallen. Het wordt maximaal 15 graden in het Rijnmondgebied. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en is over het algemeen matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In de loop van de middag wordt de wind tijdelijk vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort.

Woensdagavond neemt vanuit een noordwestelijke richting de kans op regen toe op nadering van een warmtefront behorende bij een depressie met de kern boven de oostkust van Engeland. In de nacht naar donderdag wordt de regen intensiever en is het ronduit nat. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en neemt geleidelijk in kracht toe van matig (3 tot 4 Beaufort) naar vrij krachtig (5 Beaufort). De minima komen rond 12 graden Celsius uit in Barendrecht.

Donderdag wordt een herfstdag pur sang. Aan het begin van de ochtend regent het gestaag in het warmtefront en daarbij is het ook nog eens (zeer) winderig. In de Rijnmondregio is de zuidwestenwind vrij krachtig en neemt geleidelijk verder toe naar krachtig, windkracht 6 Beaufort. Aan het begin van de ochtend kunnen zware windstoten (tot circa 80 km./uur) optreden in het Rijnmondgebied. In de loop van de ochtend neemt vanuit het westen de neerslagintensiteit af en zijn er ook droge perioden. De wind neemt tijdelijk gas terug en draait naar het noordwesten.

In de middag wordt het na passage van het koufront van eerder genoemde depressie opnieuw onstuimig en trekken diverse buien over Barendrecht. De noordwestenwind is over het algemeen (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6 Beaufort met kans op forse windvlagen tot 65 kilometer per uur. Bij de buien is onweer niet uitgesloten,omdat in de loop van de dag de lucht op 5000 meter hoogte aanmerkelijk kouder wordt. Op 5 kilometer meter hoogte koelt de lucht vrij snel af van -13 graden Celsius naar -25 graden Celsius. Nabij het aardoppervlak is de middagtemperatuur circa 15 graden Celsius. Er is dus een verschil van 40 graden (Celsius) met de temperatuur nabij het aardoppervlak, waardoor de kans op onweer groot is. Af en toe breekt de zon door en het wordt circa 15 graden.

Donderdagavond neemt de wind geleidelijk af en wordt matig, windkracht 3 Beaufort. Het is daarbij wisselend bewolkt en nog steeds zijn buien mogelijk. De kans op onweer tijdens de buien neemt af. De temperatuur daalt naar een minimumwaarde van 10 graden Celsius in de Rijnmondregio.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!