De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Afgelopen donderdag heeft interim-directeur van Calvijn Groene Hart, Jan Wiegers, verschillende vwo-leerlingen in het zonnetje gezet. Deze leerlingen zijn te zien in een mooi informatiefilmpje over vwo Eureka en tweetalig vwo op Calvijn Groene Hart.

De directeur feliciteerde de jongeren met hun filmdebuut en complimenteerde hen omdat ze hun grenzen durfden te verleggen. Als dank ontvingen zij nog heerlijke chocolaatjes.

Het filmpje geeft basisschoolleerlingen en hun ouders niet alleen een goed beeld van wat Calvijn Groene Hart vwo-leerlingen te bieden heeft, maar laat ook zien dat deze Calvijnleerlingen lef hebben, kunnen acteren en presenteren. Dit kan hen natuurlijk nog goed van pas komen bij hun verdere (school)carrière.

Inmiddels zijn er al veel positieve reacties op het professionele filmpje binnengekomen. Het feit dat leerlingen echt in actie zijn in hun eigen schoolomgeving, waarderen de kijkers. Calvijn Groene Hart wil tenslotte ook via deze weg Gabrielle, Louise, Timo, Coen, Jens, Iris, Chanel, Demi, Jop, Anna-Therese, Zoë en Roos nog bedanken voor hun inzet met het prachtige filmpje als resultaat. Het filmpje is te bekijken op groenehart.calvijn.nl/nieuws/

 

 

 

 

 

Raadvergadering 9 mei 2017: amendement 7 partijen. D66 teleurstellend

Bethelkerk, terugval optie renovatie/nieuwbouw

 

D66 wijkt niet af van het standpunt. Nieuwbouw trefpunt beste optie. Exact dezelde uitstrling. Voorgevel laten staan. Sociaal duurzaam en duurzaam voor toekomstige generaties. Beeldbepalend gemeentelijk monument.

 

Behoud van Bethekerk. 157.000 tijdelijk huisvesting. Over 4 jaar over veel geld.

 

Stookkosten

 

Hazebroek:

Geen hamerstuk. College bethelkerk.. verbouwen + stuk nieuwbouw. Zeer veel haken en ogen. Voordeel niet dure tijdelijke huisvesting. Hoge kosten bethelkerk. Ook aanschaf. Zijn de onderhouds en exploitatiekosten goed doorgerekend?

 

De kerk meer volumne heeft. De kerk veel hogere exploitatie. Opmerkelijk. De gesprekken met het kerkbestuur. Tot okt. 2018 duren voordat dat er duidelik. Meer dan 7 miljoen over de verkieizingen wordt heen getild.

 

De heer noordzij geeft aan gebruikerseisen zijn vootdat er wordt overgegaan. De kerk de eerste keuze en de gebuikers daarna komen.

 

Van Wolfwinkel

College bethelkerk. Dat die beschikbaar kwam. De mgelijkheid om de kerk te behouden. De tijd om de bethelkerk. Treugvaloptie. PKN 1 van de gebruikers is.

 

De kerk wordt van de gemeente. In overleg gaan wij de zaak indelen. Een bruisend kerk en bruisend Kruispunt.

 

 

Leendert Mijnders: bethelkerk eerste keuze. PKN blijft gebruiker. Kerk en staat gescheiden, De waarde van de bethelkerk.  Geen gratis gebruik gebruik mag blijft maken.

 

Huidige gebouw gesloopt wordt. Huidige gebouw asbest bevat. Sloop de beste optie. Bethelkerk een dure optie 7,1 miljoen euro. Ipv 2 miljoen goedkoper is.

 

Wolfwinkel: kerk en staat gescheiden.

 

Mol: niets doen dan vervalt het gebouw. Je kunt als gemeente niet in verval. Goed moet kunnen blijven onderhouden.

 

 

 

Mijnders twijfel om aan de bethelkerk te kiezen, Nog willen bespreken, Hazebroek over de verkiezingen heen te tillen.

D66 gaat zich beraden. Ondersteunen de woorden van Jippes over amendement. 9 mei 7 partijen is ondertekend. Vrichtbare vergadering 6 maart

 

CDA; gaan doen aan nadere gedachtenvordering. Amendement eachten we af. Bespreekstuk 6 maart.

 

——————-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Wolfswinkel: 19 december

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!