Sanisale Barendrecht (350×350)

Ik moet vanaf deze plaats mijn excuses aanbieden aan Reshma Roopram, de lijsttrekker van PVDA Barendrecht, en misschien ook wel aan Marcel van Prehn (D66) en Arie Kooijman van GroenLinks. Hoewel ik vermoed dat de twee laatste wel hebben begrepen dat elke serieuze grond in het door mij zaterdag geplaatste bericht met de kop ‘Plaatsen EVA-borden ludieke actie tegen EVB?’ ontbrak.

Het artikel op het Barendrechts Dagblad was omgeven met de nodige ironie. Voor de PvdA-leden: dit betekent humoristisch, met een lichte vorm van spot. Dat moet toch kunnen in campagnetijd, dacht ik nog. Maar niets is minder waar. La Roopram liet zich samen met haar vazallen van haar aller slechtste kant zien. De vergelijking met Silvio Berlusconi was nog de vriendelijkste. Daar kon ik nog wel om lachen. Om het delen van mijn persoonlijk bedoelde app-berichten op social media niet, want dan zak je bij mij door de ondergrens van menselijk fatsoen.

Alsof ik daadwerkelijk heb gedacht dat Reshma, ooit miss Universe van Nederland maar dat is wel even geleden, in de koudste nacht van het jaar EVA-borden van de Portlandse Baan gepikt zou hebben om deze vervolgens langs de 2e Barendrechtseweg te plaatsen.

De vraag is waarom reageerde Reshma zo? Zou ze het artikel niet begrepen hebben of is het de stress van de campagne voor de verkiezingen op 21 maart? Feit is dat zij zich bedreigd voelt. Door de EVB en ook door andere politie partijen die het in Barendrecht veel beter doen dan de PvdA. Ik had willen citeren uit de notulen van de tumultueus verlopen algemene ledenvergadering op 7 december 2017 in De Baerne, maar het is het mij niet waard.

Ik verwacht namelijk geen rol van betekenis voor de PvdA bij de komende gemeenteraadsvergaderingen. Het is een partij zonder visie, met een flinterdun programma en zonder aansprekende kandidaten. Dat maak je in deze tijd niet meer goed met een paar selfies van leuke meiden.

De PvdA, het succesvolste in de jaren tachtig met 4 zetels (in een raad van 17) én met Dirk Vermaat als wethouder, haalt straks waarschijnlijk nog één zeteltje. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een politieke partij die over vier jaar niet eens meer zelfstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen zal meedoen.

Daar kan Reshma Roopram twee weken voor de verkiezingen niets meer aan veranderen. Hoe spijtig ik dat ook vind, want ik heb geen hekel aan haar. Als La Roopram ook haar excuses aanbiedt, ben ik best bereid om een kopje koffie met haar te drinken. Zo sportief ben ik ook wel weer. Wij kennen elkaar en hebben weleens eerder een akkevietje gehad en toen kwam het ook allemaal weer goed…

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!