De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Op openbare plekken in Barendrecht wil EVB glasvezel en gratis WiFi. Snel internet wordt steeds belangrijker. Zowel privé (films, gamen), in het onderwijs als zakelijk. Dataverbruik zal in de toekomst alleen maar toenemen, denk aan de ontwikkeling van Virtual Reality. EVB wil daarom dat de gemeente Barendrecht actief werk maakt van supersnel internet.

Het aanbieden van glasvezel is een commerciële activiteit. In Barendrecht domineren KPN en vooral Ziggo de markt. Die blinken helaas niet uit in vooruitstrevendheid. KPN investeert amper. Ziggo heeft een goed netwerk, maar heeft daarop alleenrecht. Switchen is daardoor, tot ergernis van veel Barendrechters, helaas geen reële optie. EVB wil dat de gemeente Barendrecht maximaal druk uitoefent op de markt en concurrentie bevordert. Om zo supersnel internet voor iedereen bereikbaar te maken.

Dan WIFI-aanbod. Daarmee kunnen we bepaalde verblijfsplekken in Barendrecht extra aantrekkelijk maken. EVB wil dat de gemeente samen met lokale partners, zoals winkeliersverenigingen, kijkt naar mogelijkheden om veilig en snel openbaar WiFi aan te bieden. Denk aan het NS Station, het gemeentehuis, sportverenigingen en onze winkelcentra. Door gericht aanbod van WiFi, kunnen jongeren verder verleid worden om voortaan te chillen op plekken, waar dat minder overlast oplevert.

Echt voor Barendrecht gaat Echt voor Internet.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!