Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

Afgelopen woensdag ontving Calvijn Groene Hart leerlingen uit groep 8 voor een inspiratieklas ‘verrijkt vwo’, waarbij deze leerlingen kennis konden maken met het Eureka-Programma. Met dit bijzondere programma daagt Calvijn Groene Hart de vwo-leerlingen uit zichzelf op allerlei gebieden verder te ontwikkelen op praktische en gevarieerde manieren, bijvoorbeeld door zelf onderzoek uit te voeren.

Deze middag stond het onderzoeken van de treksprinkhaan op het programma. De basisschoolleerlingen gingen heel enthousiast aan de slag onder leiding van biologiedocent Jeroen Westerhof. Ze onderzochten de sprinkhaan, tekenden deze en na het ontleden, bestudeerden ze het bijzondere beestje bovendien onder de microscoop.

De enthousiaste leerlingen vroegen zich af of ze zich gelijk voor de volgende inspiratieklas ‘verrijkt vwo’ konden opgeven, waarbij filosofie centraal zal staan. Alle groepachtleerlingen met vwo-ambities zijn dan uiteraard weer van harte welkom. Calvijn Groene Hart biedt bovendien inspiratielessen voor tweetalig onderwijs (tto) en sport aan. Inschrijven kan via groenehart.calvijn.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!