Rabobank Clubkascampagne (250×250)

Voor Ingeborg Monhemius was de maand november niet de allerbeste in haar leven, De Barendrechtse verloor haar vader en haar baan als wethouder met onder meer cultuur in haar portefeuille. Monhemius nam gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering afscheid van haar collega’s. Maar de D66-politica blijft strijdbaar, want zij sluit niet uit dat zij bij de volgende verkiezingen in 2018 er weer bij zal zijn.
,,Ik had hier liever niet gestaan. Eigenlijk had ik mijn werk als wethouder in deze periode graag afgemaakt, maar ik ben al eens meer terug gekomen’’, zei Ingeborg Monhemius strijdvaardig. Ze bedankte iedereen voor de steun die zij de afgelopen weken heeft ondervonden.
Als wethouder heeft Ingeborg Monhemius een groot aandeel gehad in het nieuwe Kruispunt, want moet uitgroeien tot het bruisend cultureel ontmoetingscentrum van Barendrecht. Monhemius heeft ook een groot aandeel gehad in de ontwikkeling van de Zuidpolder en de afhandeling met het failliete ToBe.
De wethouder, die moet vertrekken omdat er voor D66 geen plaats meer is in de nieuwe coalitie, werd gisteravond ook liefdevol toegesproken door Bert Arnold (fractievoorzitter D66), Klaas Orsel (nestor van de raad) en burgemeester Jan van Belzen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!