Delta Makelaars (350×350)

Net als vroeger toen Het Kruispunt de plek was voor Barendrechters om af te spreken, weten de Barendrechters elkaar ook nu weer te vinden. Jong en oud ontmoet elkaar in het nieuwe Kruispunt. Ze komen om inspiratie op te doen, te beleven, te ontspannen, te leren, te creëren en zich te informeren.

Uit de nieuwe ontmoetingen, in samenwerking met lokale ondernemers, scholen en sociaal-maatschappelijke organisaties, komen ook allerlei nieuwe, verrassende initiatieven en activiteiten tot stand. Van samenwerking voor nieuwe programmering tot voorleesmiddagen en peuter-/kleuterochtenden, van theatervoorstellingen tot films, van workshops en cursussen tot inleidingen, van lezingen tot jazzmiddagen, van proeverijen tot comedy cafés en van live radio tot evenementen.

In het Kruispunt kwamen in de eerste 30 dagen van het operationeel gaan van de bezoekersteller ruim 18.500 bezoekers. Dit is boven verwachting. Bij het theater waren er gemiddeld 295 bezoekers per voorstelling en was een kwart van de 37 voorstellingen compleet uitverkocht. De filmavonden op dinsdagavond worden goed bezocht en trokken al meer dan 3.000 bezoekers. Maar liefst 525 nieuwe abonnees werden lid van De Bibliotheek AanZet. Hiervan is maar liefst 75% onder de 18 jaar en 25% volwassenen. Dit is een toename van 12% van nieuwe leden, een verviervoudiging ten opzichte van de landelijke stijging bij bibliotheken. De bezoekers aan Het Kruispunt bestaan uit een diversiteit van winkelend publiek, zakenmensen, werkzoekenden, vrijwilligers, ouders met kinderen, ouderen, sportverenigingen, stellen en vriendengroepen.

Voor jong en oud is er iets te doen in Het Kruispunt. Ook de kruisbestuiving met de partnerorganisaties begint zijn vruchten af te werpen. Zo waren de Journakids van de bibliotheek te gast bij Exxact Barendrecht in de uitzending en leerden ze een hoop over radio maken. Op de actuele kalender van het Kruispunt vind je activiteiten voor iedereen.

Toekomstplannen
Er komt een gezamenlijke programmering in Het Kruispunt zodat er meerdere keren per week iets bijzonders te beleven is. Denk aan livemuziek, sing & songwriters, stand up comedians, pub quizzen en nog veel meer. Dit alles wordt voor iedereen te zien en te beleven vanaf het trappodium in de centrale hal.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!