EvB #4 – Buitenruimte

EVB vindt dat bij een goedwerkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

Daarom bezoeken raadsleden, wethouders, bestuur en actieve leden van EVB al ruim een jaar alle wijken in Barendrecht onder het motto ‘DE WIJKEN IN’. Zaterdag 17 februari staan tussen 10 en 12 uur zowel Vrijheidsakker als Gaatkensoog op het programma.

De wandel- en fietsvriendelijke wijk Vrijheidsakker wordt bijna helemaal omringd door groen met aan de westkant Sportpark Smitshoek, aan de oostkant een uitloper van het Riederpark en aan de zuidzijde de Voordijk. De Carnisser Baan met daarachter de geluidswal langs de A15 vormt de noordkant van de wijk.

Gaatkensoog is daarentegen omgeven door water. De wijk wordt via de ‘veerpont’ met passende tekst van Drs. P betreden.  Het eiland met zijn karakteristieke vuurtorenwoningen ligt op loopafstand van winkelcentrum Carnisse Veste.

Beide wijken – nog geen vijftien jaar oud – zijn aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving of bijvoorbeeld de veiligheid en het parkeren in de wijk. Over deze onderwerpen en meer wil EVB met de inwoners van Gaatkensoog en Vrijheidsakker in gesprek. Men kan EVB zaterdag ook bezoeken in de bus, om daar met de leden in gesprek te gaan.

Zie ook www.echtvoorbarendrecht.nl

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!