Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Smitshoek heeft na het  puntenverlies vorige week tegen Volendam (2-3) gistermiddag op bezoek bij XerxesDZB belangrijke punten behaald door met 1-2 te winnen. Die instelling was in het spelbeeld terug te vinden. In de eerste helft hadden de oranje-zwarten ruim meer balbezit. Er zat echter wel wat spanning op de Barendrechtse ploeg en kansen konden niet gecreëerd worden. Sterker nog: na 4 minuten had XerxesDZB al moeten scoren. Gelukkig voor de ploeg van Richard Middelkoop schoot de spits op de paal. Na een kwartier werd opnieuw het metaal geraakt. Dit keer keerde Mike van de Wijngaard de bal via de lat. Zo bleef de eerste helft hetzelfde spelbeeld bieden. Smitshoek viel aan zonder overtuiging en XerxesDZB kreeg vanuit de omschakeling de grootste kansen. Pas op slag van rust kreeg Smitshoek een kans. Jurien Reneita kreeg de bal vanuit een moeilijke hoek niet langs keeper Paulino Reyes.

Na de rust kwam Smisthoek duidelijk feller uit de kleedkamer. Het balbezit bleef, maar het tempo was hoger en ook de kansen kwamen langzamerhand. Na 55 minuten kreeg Jurien Reineta een uitgelezen mogelijkheid via een vrije trap op de rand van de 16. Hij schoot hard door de muur, maar met de nodige moeite wist Paulino Reyes de bal uit zijn doel te houden. Drie minuten later was er dan toch het verdiende doelpunt. Jochem van den Biggelaar kreeg de bal teruggelegd door Joey Klein. Zijn schot leek echte kracht te missen, maar werd aangeraakt onderweg, waardoor de 0-1 het doel in rolde.

XerxesDZB moest met deze achterstand ook wat gaan doen, waardoor de wedstrijd een stuk interessanter werd. Richard Middelkoop bracht Sean Verburg in voor Jurien Reneita om op die manier beter gebruik te kunnen maken van de ruimtes de ontstonden. De druk die XerxesDZB gaf resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Zo kreeg de ploeg een kwartier voor tijd een corner die door Denzel Medar hard binnengekopt werd: 1-1.

Smitshoek kon opnieuw beginnen. Dat deden de oranjehemden heel effectief. Vier minuten later stond via Sean Verburg de 1-2 op de borden. Hij reageerde alert door snel weg te lopen bij een vrije trap en de zestienmeter in te lopen. Zijn schot werd van richting veranderd en ging zo weer met enig fortuin binnen. Richard Middelkoop bracht met nog 10 minuten te spelen een extra slot op de deur binnen de lijnen. Rutger van der Kleij kwam spits Joey Klein aflossen. Op deze manier wisten de Barendrechters de 1-2 over de streep te trekken.

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart; ozenzo Braaf, Frank Karreman, Thijs Oomsen, Ramon van der Wal; Erwin Nuytink, Jochem van den Biggelaar, Damian van den Oever (40. Jordi Dekker); Pucho Rekondie, Joey Kleijn (80. Rutger van der Kleij), Jurien Reneita (66. Sean Verburg)