Rabobank – Starter van het Kwartaal (250×250)

In de Oranjewijk, nabij de Marijkesingel worden twee projecten uitgevoerd. Het gaat om het vervangen van de riolering in de Marijkesingel en Margrietsingel en het aanpassen van de omgeving van supermarkt MCD. Op maandag 5 maart zijn de werkzaamheden voor de riolering aan de Marijkesingel gestart. Vanaf maandag zijn de werkzaamheden aan de herinrichting rondom de supermarkt gestart.

De werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid. Afhankelijk van de voortgang en/of weersomstandigheden kan het zijn dat werkzaamheden eerder of later worden uitgevoerd.

Deze werkzaamheden zijn nodig om de afvoer van het rioolwater van de Oranjewijk in de toekomst te garanderen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd:

Fase M1: 5 t/m 9 maart
De Marijkesingel is afgesloten tussen de Wilhelminastraat en de Irenestraat. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. De Dr. Schaepmanschool is niet bereikbaar per auto of fiets, maar wel lopend via de trottoirs. Om de doorstroming te bevorderen en onveilige verkeerssituaties bij de school te voorkomen kunnen ouders via de Wilhelminastraat de wijk uitrijden. De Dr. Schaepmanschool informeert de ouders van de leerlingen hierover.

Fase M2: 12 t/m 30 maart
De Marijkesingel is vanaf de Irenestraat tot en met de kruising met de Margrietsingel afgesloten. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Fase M3: 2 t/m 27 april
De afsluiting van fase M2 is ook in deze fase van toepassing. De gemeente past de huidige inrichting van de oostzijde van de Marijkesingel, tussen de Irenestraat en de Margrietsingel, aan. Ten behoeve van de werkzaamheden in deze fase wordt een aantal bomen gekapt.

Fase M4: 30 april t/m 4 mei
Tussen de Irenestraat en de Wilhelminastraat vervangt de gemeente de ‘punaises’ op de kruisingen door verkeersdrempels.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!