EvB #4 – Buitenruimte

‘Vers, duurzaam en biologisch zijn de toverwoorden’, vertelt Diggels eigenaar Marcel Hakemulder. ‘De laagdrempeligheid van een eetcafé gekoppeld aan het kwaliteitsniveau van een goed restaurant. Na 20 jaar ben ik nog steeds gefocust op vernieuwen, verbeteren en verrassen. Anders had ik het ook niet zo lang volgehouden. Een mooi vak, gasten verwennen met een lekker gerecht, dagvers en betaalbaar.’

Twee keer per jaar wisselt de menukaart. Momenteel staat de winterkaart op tafel met winterse gerechten, een extra reden om binnen te lopen.
‘De inkoop regel ik na al die jaren nog steeds zelf. Behalve dat ik een persoonlijk band heb opgebouwd met de leveranciers, houd ik graag in gaten welke veranderingen er op de markt zijn en welk vlees net verwerkt is en de vissoorten haal ik vers van de visafslag. Verser dan vers. Alleen het beste voor onze gasten.

Rechterhand van Hakemulder is kok Michel de Bie die, samen met Arie-Pieter de Roest, al 20 jaar bij Diggels werkt. Beide heren vormen met 4 andere koks het vaste team in de keuken. Het team bedenkt, keurt (‘als we het niet unaniem lekker vinden dan komt ’t niet op de kaart) en prepareert alle gerechten. Zo is de visburger met kabeljauw en gamba’s onlangs op de kaart beland.

Michel de Bie: ’Naast de seizoensgerechten en de ‘Big 5’ houden we ervan zelfbedachte gerechten toe te voegen aan de kaart. Even creatief zijn, iets uitproberen. Een andere combinatie van vlees en groenten of een ander ingrediënt in de saus. En wanneer een gast iets speciaals vraagt of verrast wil worden, dan gebruiken we onze creativiteit en verwennen we hen graag met een culinair hoogstandje. Altijd leuk, improviseren.’

The Big 5…

Op nummer 1: Black Angus burger: 240 gram 100% rundvlees van Australische vrij levende. runderen. Op nummer 2 en 3 staan Saté en Spareribs. Op 4 ‘Surf & turf’ ofwel Ossehaaspuntjes. Met op 5 een visvariatie: tonijn, zeetong of mixed fish. Uiteraard met duurzaamheid voorop.

Diggels is elke dag geopend vanaf 12 uur, en zondag vanaf 14 uur, en is gevestigd in de Oude Dorpskern, Dorpsstraat 141, 2992 BD Barendrecht, 0180-612130.
De vestiging van Diggels in Oud-Beijerland is gevestigd op de West-Voorstraat 22/23.
www.diggels.nl

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!