Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft zaterdag zijn derde nederlaag op rij geleden in de Tweede Divisie. Jong Sparta was op Het Kasteel met 5-3 te sterk voor de Bongerdbewoners.

Na een opportunistisch begin van Barendrecht, opende Jong Sparta na 11 minuten de score (1-0). Na een mooie steekpass zette Bas Mourits Barendrecht na een half uur op gelijke hoogte (1-1). Barendrecht deed goed mee op Het Kasteel en kwam ook sterk uit de rust; Emilio Samsey scoorde na een paar minuten de 1-2 uit een corner en maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor de rood/witten.

Barendrecht bleef daarna lang op de been, maar een kwartier voor tijd maakten de Rotterdamse beloftes ineens 2-2: Ilias Alhaft schoot via de binnenkant van de paal binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Invaller Biekman kreeg direct daarna een kans op een nieuwe Barendrechtse voorsprong, maar daarna vloeiden de krachten van de rood/witten weg. Jong Sparta, ook in voorgaande seizoenen een doelpuntenmachine, profiteerde daar optimaal van. Halil Dervisoglu benutte eerst een penalty (3-2) en een minuut later besliste Gianni dos Santos het duel met een prachtig afstandschot (4-2). Drie minuten voor tijd werd het 5-2 door opnieuw Dervisoglu. Het slotakkoord was voor Yarick Dorst, die een met een hard ingeschoten vrije trap zijn eerste doelpunt in Barendrechtse dienst maakte (5-3).