De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Cultuur Locaal verzorgt cultuureducatie: muziekles en theaterles. Dit gebeurt voornamelijk in de leslocaties De Baerne en de Riederhof. Maar de stichting probeert ook cultureel dienstbaar te zijn waar het kan. Daarom krijgen (zelfs) beginnende leerlingen weleens de kans om zich te laten horen bij evenementen. Zo hebben afgelopen week vijf PianoKlas-leerlingen even opgetreden tijdens een gemeentelijke bijeenkomst over nut, noodzaak en toekomst van cultuuronderwijs in het basisonderwijs. Na slechts zes lessen speelden deze jonge pianisten al perfect samen met tien handen op één piano.

Tijdens het traditionele Herfstdiner van Stichting Present Barendrecht speelde deze week een groep viool- en dwarsfluitleerlingen onder leiding van viooldocent Arjan Kik om de cliënten van de Voedselbank een niet alleen heerlijke, maar ook een muzikale maaltijd te bezorgen. Op deze manier brengt CultuurLocaal jonge muzikanten bij elkaar om Barendrechters mee te laten beleven wat muziek maken of muziek beluisteren voor iedereen kan betekenen.

Ook individuele muzikanten leveren hun muzikale bijdrage. Zo hebben jongeren de weg naar hospice De Reiziger gevonden; ze spelen daar regelmatig sfeervolle pianomuziek. Optredens, vaak in huiskamersfeer, die door de gasten en de vrijwilligers van het hospice erg op prijs worden gesteld. Op deze manier blijven de bewoners van het hospice in direct contact met, in dit geval, de wereld van de muziek. Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met [email protected]

Foto: Arjan Kik met de groep viool- en dwarsfluitleerlingen van CultuurLocaal (foto Marlies Wagner)

Reageer op dit artikel