Mastenbroek (350×350)

Eind oktober zal een delegatie uit Louny in Tsjechië Barendrecht bezoeken in het kader van de Stedenband. Op 26 oktober trakteert CultuurLocaal de Tsjechische gasten op een speciaal leerlingenconcert met als thema Nederlandse Muziek. Elk jaar bezoeken mensen uit Barendrecht en Louny elkaar in het kader van de Stedenband. Jaarlijks wordt onderling een thema afgesproken voor het programma van die bezoeken. Dit jaar is het thema Muziek. Voor het bezoek in Barendrecht heeft CultuurLocaal een avond georganiseerd waarop leerlingen muziek van Nederlandse afkomst zullen spelen. Dat zal vooral gaan in de vorm van bandjes die liedjes spelen met Nederlandstalige of anderstalige teksten.
“Als dé muziekschool van Barendrecht vonden we het wel passend dat we een bijdrage zouden leveren aan het programma, zeker nu het thema dit jaar Muziek is. Door de nadruk te leggen op Nederlandse muziek geven we er dan nog een extra aspect aan,” zegt coördinator Wim Soeters hierover. “Voor de leerlingen is het een gelegenheid om hun kunsten aan anderen te laten horen. Het vooruitzicht van een optreden maakt vaak de lessen en repetities net wat intenser en doelmatiger. Zo is het niet alleen leuk voor het publiek, maar ook leerzaam voor de deelnemers!”
Het concert is op donderdagavond 26 oktober 2017 in De Baerne (Buitenlandse Baan 1) en is gratis toegankelijk. De presentatie is in handen van Jos Vis. Aanvang is 19:30u. Reserveren is niet nodig. Voor inlichtingen en inschrijven voor lessen kunt u contact opnemen met [email protected] Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!