Sanisale Barendrecht (350×350)

Vandaag wordt in de raadscommissie de Agenda Jeugd Barendrecht 2018 besproken. Centraal staat hierin de visie dat de jeugd geleerd moet worden om mee te doen in de samenleving. Kinderen zijn van groot belang omdat het de burgers zijn van de toekomst. Als kinderen nu al leren om activiteiten op te zetten, suggesties leren doen en de weg naar de gemeenteraad en het college leren kennen dan zullen zij een betere gesprekspartner zijn voor nu en in de toekomst. Samengevat moet het kinderen duidelijk worden dat de gemeente geen instituut is dat ver van hen is verwijderd.
CDA Barendrecht staat volledig achter de doelstelling van de Jeugdagenda. Het college vraagt om financiering van een aantal projecten die bijdragen aan dit doel. De CDA fractie heeft hier de volgende vragen over gesteld:

1/ Graag ontvangen wij per project / activiteit die in het raadsvoorstel wordt genoemd een argumentatie waarom het geld structureel nodig is.
2/ Ook zouden wij graag een nadere specificatie willen hebben van de bedragen die worden vermeld in het onderdeel financien van het raadsvoorstel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!