18 May 2018, 09:36 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht speelt zaterdag de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart gaat daarin op bezoek bij FC Lienden.

De zondagploeg uit de Betuwe begon het seizoen goed, maar zakte in de tweede seizoenshelft weg. Dat zorgde voor spanningen op sportpark De Abdijkhof, die na een ruzie met trainer Hans Kraay jr. uitmondde in het opstappen van de flamboyante oefenmeester. Voormalig prof Hans van der Haar staat sindsdien voor de troepen, maar kon vooralsnog niet voorkomen dat FC Lienden nog vecht om de nacompetitie te ontlopen. Na de zege op directe concurrent FC Lisse (4-2) afgelopen weekend staat de ploeg wel op de veilige veertiende plaats, maar de marge op de concurrenten is met één punt minimaal.

De positie van Barendrecht is een stuk florissanter, al moesten de door blessures en schorsingen gehavende rood/witten de afgelopen drie wedstrijden wel een nederlaag slikken. Daarmee werd de knappe derde plaats en de koppositie in de derde periode verspeeld. Barendrecht wil er in de laatste twee wedstrijden van de competitie alles aan doen om beide posities weer te heroveren. Daarvoor zal zaterdag dan eerst gewonnen moeten worden bij FC Lienden.

Eerder dit seizoen leek Barendrecht op het eigen sportpark De Bongerd de overwinning bij rust al in de tas te hebben. FC Lienden wist toen echter de 3-1 achterstand na rust alsnog om te buigen naar een 4-3 overwinning. De terugwedstrijd in Lienden begint zaterdag om 18.00 uur.