CDA Barendrecht

Barendrecht kijkt met weinig plezier terug op het bezoek zaterdagmiddag aan de Koninklijke HFC in Haarlem. Tegen de oudste voetbalclub van Nederland werd het liefst 5-1. De rood-witten van trainer Adrie Poldervaart (foto) deden een helftje aardig mee, maar zakten na de 3-1 door het ijs. Danny Monster kreeg nog een rode kaart.

Op het natuurgras van HFC was de eerste kans voor Joey Jongman, zijn vrije trap ging via de muur hoekschop. Aan de overkant mikte Michael Timisela over het doel van Marc van Splunter. Na een kwartier kwam Barendrecht zo maar op voorsprong. Aan de treffer ging eerst buitenspel en daarna een onvervalste scrimmage voor het HFC-doel vooraf. Melvin Winterberg gaf de bal het laatste zetje, 0-1. Voor de invaller zijn eerste wapenfeit dit seizoen. Lang hield dat echter niet stand. De rappe aanvallers van HFC, aan het werk gezet door routiniers als Kevin de Visser en Gertjan Tamerus, bezorgden Barendrecht handenvol werk. Het was uiteindelijk Roy Castien die er 1-1 van maakte. Rond het half uur zorgde hij ook voor de 2-1.

Barendrecht kreeg kansen om wat terug te doen. Jongman had met een schuiver bijna succes, doelman Gerard van Rossum liet de bal los, maar Melvin Winterberg kreeg de rebound er niet in. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Barendrecht moest blijven oppassen op de snelle uitvallen van HFC. Max van Dijk knikte naast uit een vrije trap. Rond het uur viel de genadeklap. Een combinatie over links werd door de meegekomen rechterverdediger Danny Hols via de lat afgemaakt, 3-1. Daarmee was het duel zo goed als gespeeld. Daniel van Son maakte er nog 4-1 van na zwak uitverdedigen van Barendrecht. Even daarna kreeg Danny Monster een rode kaart na een overtreding. Jongman had nog een poeier voor de HFC-doelman die stijlvol redde. Vlak voor tijd werd het uit een strafschop ook nog 5-1, benut door de man van de wedstrijd, Roy Castien. Barendrecht kwam er zaterdag gewoonweg niet aan de pas en keerde met lege handen terug uit Haarlem.

Kon. HFC – Barendrecht 5-1 (2-1).
14. 0-1 Winterberg, 23. 1-1 Castien, 30. 2-1 Castien, 63. 3-1 Hols, 72. 4-1 Van Son, 82. 5-1 Castien (strafschop), scheidsrechter S. Dröge, rode kaart: Monster (Barendrecht), geel: De Visser (Kon. HFC).
Opstelling Kon. HFC: Van Rossum; Hols, Boer, Wilffert, Morgan (84. Lewis); Timisela, De Visser, Castien; Sterling (84. Bronkhorst), Tamerus en Van Son (80. Daouameur).
Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Lima (80. Van Deelen); Jongman, Monster, Navajas Sanchez (80. Khaldi); Salem, Winterberg en Oranje (65. Dabaghian).
(verslag: BVV Barendrecht)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!