Sanisale Barendrecht (350×350)

Vandaag wordt het in de loop van de dag in Barendrecht gevoelig kouder, in de vroege nacht werd in het Rijnmondgebied de maxima bereikt van circa 6 graden Celsius. Aan het eind van de middag geven de Barendrechtse thermometers een waarde van circa 3 graden Celsius aan. Het weerbeeld bestaat uit een mix van buien en felle opklaringen. Vanaf het middaguur kunnen de buien een winters karakter krijgen met hagel of natte sneeuw. Het is behoorlijk winderig, er waait een matige west-noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Windvlagen tot 55 km./uur zijn mogelijk! In de loop van de ochtend ruimt de wind naar het noordwesten en vanaf dat moment stroomt koudere lucht het Rijnmondgebied in.

Vanavond koelt het geleidelijk nog iets verder af naar een graad of 2 bij een matige noordwester (4 Beaufort). De buien worden actiever en er kan een sneeuwdek van circa 2 centimeter gevormd worden.

In het weekend wordt het nog iets kouder met zaterdag maxima van hooguit 3 graden Celsius en zondag is het 1 graad Celsius als maximumtemperatuur. In de nachten komt het in Barendrecht tot lichte vorst. We houden een mix van buien en felle opklaringen. De buien hebben een winterse lading met sneeuw. Vooral tijdens een winterse bui in de nacht en ochtend kan het ”tijdelijk” wit worden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!