Delta Makelaars (350×350)

In Barendrecht blijft op Tweede Kerstdag de wind nadrukkelijk aanwezig, er waait een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind (4 tot 6 Beaufort). De krachtigste wind nabij of tijdens buien! Overdag zijn er veel uitgestrekte wolkenvelden boven het Rijnmondgebied zichtbaar en trekken er een aantal buien over. Tijdens buien kunnen de windvlagen flink uithalen met windvlagen tot 60 km./uur! Tussen de buien door kan de zon soms even doorbreken en ziet het weerbeeld er ineens een stuk vriendelijker uit. In de middag is het tussen de buien door maximaal 8 graden Celsius, tijdens buien kan de temperatuur zakken naar een graad of 6.

Woensdag wordt een bewolkte, waterkoude dag. Er vallen talrijke, soms pittige buien en de maxima komen niet boven 6 graden Celsius uit. De wind neemt overdag flink af (naar zwak tot matig, 2 tot 3 Beaufort) en krimpt van zuidwest naar zuid. In de loop van woensdagavond ruimt de wind naar het noordwesten om neemt tegelijkertijd flink toe. Aan het eind van woensdagavond is de wind krachtig tot hard (6 tot 3 Beaufort)!

Donderdag en vrijdag zijn er minder buien en krijgt de zon weer de mogelijkheid om regelmatig haar zonnestralen tot de aardbodem te laten reiken. Met 4 of 5 graden Celsius hebben we voor het eerst in anderhalve week weer normale temperaturen. De buien kunnen in de loop van de dag steeds vaker een winters karakter krijgen met hagel en/of natte sneeuw. Een matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort) maakt het voor het gevoel een flink stuk kouder met gevoelstemperaturen die tot iets onder het vriespunt liggen. Niet alleen overdag is het kouder, maar ook in de nacht gaat de temperatuur omlaag. Zowel in de nacht naar donderdag als in de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur richting het vriespunt. Op beschutte plaatsen kan lichte vorst waargenomen worden met minima tot -2 graden Celsius. Op plaatsen waar het wegdek nat of zeer vochtig is door de eerder gevallen buien kan gladheid ontstaan.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!