Binnenland haalt knappe zege in Landsmeer

8 November 2018, 14:06 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de zeperd van afgelopen weekend toen kansloos werd verloren van Grasshoppers hebben de vrouwen van Binnenland zich midweeks goed hersteld door in Landsmeer een 64-68 zege te boeken op Loon Lions. De ploeg van coach Joost van Rangelrooy stond tot halverwege het derde kwart nog op achterstand, maar boog die vanaf dat moment om in een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. Zera Butter met 22, Eline Kasius met 19 en Gabriëlle van den Bosch met 14 punten namen het leeuwendeel van de scores voor Binnenland voor hun rekening. Door de zege lijken op dit moment drie ploegen zich wat af te scheiden op de ranglijst. Grasshoppers is nog ongeslagen en daarna volgen Lekdetec.nl en Binnenland met één nederlaag. Loon Lions volgt nu al op 4 punten achterstand.

Het eerste kwart start Binnenland stroef waardoor Loon Lions met 9-4 de voorsprong pakt. Dat verschil loopt zelfs nog wat op naar 15-7 waarna Binnenland via Zera Butter, Eline Kasius en Inez van Hulsen langszij komt. Toch is het de thuisploeg die het kwart met een 20-15 voorsprong afsluit. In het tweede kwart schommelt de voorsprong maar is het wel Loon Lions dat altijd op voorsprong staat. Via 22-21 en 30-21wordt het rust bij een 36-31 stand.

In het derde kwart blijft het verschil in eerste instantie rond de 7 punten hangen, tot Zera Butter en Gabriëlle van den Bosch beide ploegen halverwege het kwart weer naast elkaar zetten (43-43). Hierna pakte Binnenland via de weer met scherp schietende Zera Butter de voorsprong aan het einde van het kwart (45-48). In het laatste kwart zijn het twee driepunters van Gabriëlle van den Bosch die Binnenland aan de goede kant van de score houden (50-53). Even lijkt Loon Lions nog terug te komen (53-55) maar Binnenland heeft telkens een antwoord op een score van de thuisploeg. De thuisploeg moet vervolgens bij een 58-62 fouten maken om de tijd te stoppen in de slotfase maar Binnenland blijft koel vanaf de vrije worplijn en pakt met 64-68 de zege.

Scores: Zera Butter 22 (+5 rebounds), Eline Kasius 19 (+7 rebounds), Gabriëlle van den Bosch 14, Inez van Hulsen 7, Jamailah Adams 6 (+5 rebounds).

Aankomende zaterdag speelt Binnenland om 20:30 uur in de eigen sporthal De Driesprong een thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl.