Edudelta aanmelden (350×350)

Eerste Kerstdag verloopt in Barendrecht overwegend droog, maar geheel bewolkt. Slechts zeer lokaal kan er een beetje regen valt. In het Rijnmondgebied liggen de maxima rond 10 graden Celsius. In de middag breekt van tijd tot tijd het wolkendek een beetje open, maar er is ook veel sluierbewolking aanwezig waardoor de zon niet echt door wil breken. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. Overdag zijn er windvlagen tot 45 km./uur mogelijk, in de avonduren worden de windvlagen krachtiger en kunnen aan het eind van de avond snelheden bereiken van om en nabij 60 km./uur!

In de nacht naar dinsdag wordt het iets frisser dan de voorgaande nachten, de temperatuur daalt naar een minimumwaarde van 6 graden Celsius. In de loop van de nacht naar Tweede Kerstdag trekt vanuit het westen een storing over Barendrecht, waardoor het enkele uren gaat regenen met een overwegend lichte intensiteit. Tegelijkertijd trekt de wind nog iets verder aan en wordt vrij krachtig tot krachtig (5 tot 6 Beaufort). Windvlagen tot 70 km per uur zijn dan mogelijk.

Tweede Kerstdag blijft de wind nadrukkelijk aanwezig, er waait een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind (4 tot 6 Beaufort). De krachtigste wind nabij of tijdens buien! Overdag zijn er veel uitgestrekte wolkenvelden zichtbaar en trekken er een aantal buien over de Rijnmondregio. Tijdens buien kunnen de windvlagen flink uithalen met windvlagen tot 60 km./uur! Tussen de buien door kan de zon soms even doorbreken en ziet het weerbeeld er ineens een stuk vriendelijker uit. In de middag is het tussen de buien door maximaal 8 graden Celsius, tijdens buien kan de temperatuur zakken naar een graad of 6.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!