De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Vandaag is in Barendrecht soms de zon even te zien, maar over het algemeen is het bewolkt en vallen er regelmatig lichte regenbuien. Bij de buien is er een geringe kans op onweer, meestal blijft het bij een lokale ontlading. De noordwester is in de ochtend meest matig, windkracht 3 Beaufort. In de middag neemt de wind nog iets verder toe en wordt dan 4 Beaufort. Windvlagen tot 50 km./uur zijn mogelijk! Aan het eind van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af. De maximumtemperatuur zal vrijwel nergens in het Rijnmondgebied boven 14 graden Celsius uitkomen. Normaal is het een graad of 16 in deze tijd van het jaar. Door de doorstaande noordwester zal het zelfs nog iets frisser aanvoelen.

Vrijdagavond worden de buien verruild voor brede opklaringen. De noordwestenwind neemt flink af en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht naar zaterdag neemt vanuit een westelijke richting de bewolking geleidelijk toe en in de loop van de vroege zaterdagochtend gaat het licht regenen. Het koelt in de nacht naar zaterdag af naar 10 graden Celsius in Barendrecht.

Zaterdag krijgen we de zon sporadisch te zien. Vanuit het westen trekt een regenstoring over het Rijnmondgebied. De meeste regen valt hoogstwaarschijnlijk in de middag, dan kan het van tijd tot tijd ook regenen met een matige intensiteit. De etmaalsommen liggen tussen 6 en 10 mm. in Barendrecht. Met 14 graden Celsius is het fris voor de tijd van het jaar. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en gaat aantrekken. In het Rijnmondgebied waait het matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort en er zijn windvlagen tot 55 km./uur mogelijk.

Zondag ziet het weerbeeld er iets vrolijker uit. In de ochtend is er nog tamelijk veel bewolking en trekken enkele lichte regenbuien over ons gebied. In de middag is het wisselend bewolkt en breekt de zon regelmatig door. Met een zwakke tot matige noordwestenwind is het aanmerkelijk rustiger dan de voorgaande dagen. Ook de maximumtemperatuur valt iets hoger uit met circa 16 graden Celsius in Barendrecht en omliggende gemeenten.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!