De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

Vandaag is er in Barendrecht tamelijk veel bewolking, maar het blijft droog. De zon krijgt met name morgenmiddag meer kansen dan vandaag. Het wordt in de Rijnmondregio circa 10 graden Celsius en daarmee is het zacht. Normaal wordt het in de eerste decade van december 6 graden Celsius. De west-zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. Woensdagavond draait de wind naar het zuidwesten en neemt toe naar matig, windkracht 4 Beaufort. Windvlagen tot 45 km/uur zijn mogelijk. Het is overwegend bewolkt en de kans op neerslag wordt geleidelijk groter. Het koelt langzaam af naar een graad of 8 aan het eind van de avond.

Donderdag start de daglichtperiode droog. Later in de ochtend en vooral in de middag volgt vanuit het westen veel regen. Ook neemt de wind flink toe. In de middag waait de zuidwestenwind (vrij) krachtig (5 tot 6 Beaufort) door Barendrecht. Ook kunnen windstoten tot 80 km/uur voorkomen. De maximumtemperatuur ligt opnieuw rond 10 graden Celsius en wordt aan het begin van de avond bereikt.

Vrijdag wordt het gevoelig frisser met maxima van circa 6 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat een mix van buien en felle opklaringen. Vanaf het middaguur kunnen de buien een winters karakter krijgen met hagel of natte sneeuw. Het is behoorlijk winderig, er waait een vrij krachtige west-noordwestenwind (5 Beaufort). Windvlagen tot 70 km./uur zijn mogelijk! In de loop van de middag ruimt de wind naar het noordwesten en stroomt geleidelijk koudere lucht het Rijnmondgebied in. Aan het eind van de middag geven de Barendrechtse thermometers een waarde van circa 4 graden Celsius aan.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!