Barendrecht zeker van vierde plaats

20 May 2018, 10:17 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft zich zaterdag verzekerd van minimaal de vierde plaats in de Tweede Divisie. De rood/witten wonnen met 3-0 bij FC Lienden.

De deze week geslaagde trainer Adrie Poldervaart zag zijn ploeg goed starten in de Betuwe. Na 12 minuten zette aanvoerder en topscorer Joey Jongman (foto) de Bongerdbewoners op 1-0. Al in de eerste helft had Barendrecht verder afstand moeten nemen van de thuisploeg, die de nacompetitie probeert te ontlopen. Goede kansen werden echter niet benut.

Na rust was het wel snel raak voor Barendrecht, toen Jeffrey Aarts een corner van Danny Monster binnen kopte (2-0). Thuisploeg Lienden was niet bij machte daarna nog terug in de wedstrijd te komen. In de slotfase maakte Barendrecht nog een derde treffer: invaller Ali Khaldi bediende Daniël Esajas die de 3-0 eindstand op het bord zette.

Door de zege eindigt Barendrecht in ieder geval als vierde in de competitie. Volgende week kan in de laatste wedstrijd, thuis tegen IJsselmeervogels, nog een gooi worden gedaan naar plek drie die nu nog door HHC Hardenberg bezet wordt.