CDA Barendrecht

Barendrecht heeft zaterdag eindelijk weer eens van regiogenoot Excelsior Maassluis gewonnen. Op het eigen sportpark De Bongerd werd de rivaal in een meeslepend duel met 2-1 geklopt. De wedstrijd boeide van begin tot eind en stond bol van de spanning. Minpuntje voor Barendrecht was het uitvallen van doelman Marc van Splunter die in de slotfase met een spierblessure van het veld moest.

De thuisploeg begon aan het Rijnmond-derby zonder het vaste lijstje geblesseerden zoals Daniel Esajas en Melvin Winterberg. Danny Monster zat weer op de bank. Barendrecht kende een geweldige start, want al na 2 minuten knikte Ramy Salem een voorzet van Bas Mourtis binnen. De gekruisde kopbal in de verre hoek gaf de rood-witten eindelijk weer eens een voorsprong, waar het dit seizoen ook vaak anders was gelopen.

De wedstrijd was direct ontbrand, er kwamen meer kansen. Zo raakte Kevin Vink de lat en had Christian Dabaghian voor Barendrecht de 2-0 op zijn schoen. Alleen voor Excelsior-keeper Van Leeuwen schoof hij de bal naast.

Toch werd tien minuten voor tijd de voorsprong verdubbeld. Na voorbereidend werk van Donny Navajas Sanchez kwam de bal bij Ali Khaldi die via een verdediger raak knalde, 2-0. Een ongekende weelde voor Barendrecht dat de afgelopen vijf keren niet van rivaal Excelsior Maassluis had kunnen winnen.

Na de rust hadden de bezoekers de overhand. Dat kwam onder meer door het inbrengen van invaller Dean van Ooijen. Rond het uur werd het 2-1 toen Sefa Kurt uit een hoekschop raak kopte. Met nog een half uur te gaan kon het alle kanten op. Ramy Salem had het duel kunnen beslissen maar schoot vanaf rechts tegen Van Leeuwen op.

Adrie Poldervaart bracht een kwartier tijd de weer herstelde Danny Monster voor Chris Dabaghian. Zijn Excelsior-collega Jeroen Rijsdijk kwam met Niels Redert als invaller. Monster was nog dicht bij de 3-1, zijn inzet ging net naast.

In de extra tijd was er een pijnlijk moment voor Marc van Splunter, de sterk gespelde Barendrecht-keeper wilde uitschieten maar scheurde daarbij een spier. Hij moest worden vervangen door Lee-Quincy Cheuk-a-Lam. Poldervaart vreesde na afloop dat de doelman er vier tot zes weken uit zal zijn. De invaller hoefde nog maar een keer in actie te komen, daarna volgde het eindsignaal en was Barendrecht dolblij met de zwaarbevochten overwinning.


Barendrecht – Excelsior Maassluis 2-1 (2-0).
2. 1-0 Salem, 35. 2-0 Khaldi, 68. 2-1 Kurt.
Scheidsrechter: J. de Vries, gele kaarten: Dabaghian (Barendrecht), Dercks en Kurt (Excelsior M.)
Opstelling Barendrecht: Van Splunter (90. Cheuk-a-Lam); Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Navajas Sanchez (90. Lima), Jongman, Khaldi; Salem, Mourits en Dabaghian (72. Monster).
Opstelling Excelsior M.: Van Leeuwen; Ringeling, Smith (73. Moreno), Kurt, Van der Ende; Dercks, Kruithof (81. Redert), Bennet (50. Van Ooijen); Blij, Vink en Van den Berg.

Reageer op dit artikel