Barendrecht start tweede seizoenshelft met zege

12 January 2019, 17:55 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht 1 is de tweede seizoenshelft hoopvol begonnen. Op de eigen Bongerd werd Jong Almere City zaterdagmiddag met 1-0 verslagen.

Met trainer Jack van den Berg weer terug op de bank begon Barendrecht gedisciplineerd aan het duel tegen de beloften van Almere City. In een gelijkopgaande eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen, maar hield Barendrecht de gelederen gesloten. In de tweede helft kwamen de rood/witten sterk uit de kleedkamer. De snelle openingstreffer kwam uit een vrije trap, die door Yarick Dorst in eerste instantie in de muur werd geschoten maar in de rebound hard en laag binnen werd geschoten door de middenvelder (1-0). De voorsprong gaf Barendrecht vertrouwen, want vanaf dat moment zette de thuisploeg Jong Almere City onder druk. Een tweede treffer bleef echter uit, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef op sportpark De Bongerd. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Barendrecht drie belangrijke punten kon bijschrijven om uit de degradatiezone te blijven.

Barendrecht heeft na zeventien wedstrijden evenveel punten en staat op de vijftiende plaats. Door de overwinning kwam het op gelijke hoogte met Jong Almere City. Concurrent Scheveningen won ook en staat daardoor nog steeds op drie punten achterstand van Barendrecht.