De Hypotheekshop in de buurt (350×350)

BVV Barendrecht is de tweede seizoenshelft prima begonnen. Bij IJsselmeervogels boekte de ploeg van trainer Adrie Poldervaart een 1-0 overwinning. De zege kwam in de slotfase tot stand, toen Barendrecht toesloeg nadat IJsselmeervogels er niet in was geslaagd om keeper Marc van Splunter te passeren. Door de overwinning nestelt Barendrecht zich stevig op de vijfde plaats van de ranglijst.

Trainer Adrie Poldervaart moest het zaterdag stellen zonder Ramy Salem. Zijn plaats in de voorhoede werd ingenomen door Marlon Oranje. Keeper Marc van Splunter keerde terug in de basiself; de sluitpost was in november geblesseerd geraakt en kwam voor de winterstop niet meer in actie, maar in Bunschoten-Spakenburg maakte de weer fitte Van Splunter zijn rentree.

IJsselmeervogels had zich onder de Spaanse zon voorbereid op de tweede seizoenshelft. Er werd onder meer een indrukwekkende 17-0 overwinning geboekt op het plaatselijke Iberos FC. Barendrecht bleef in eigen land, en oefende tegen MVV (0-2) en de beloftes van FC Dordrecht (1-2).

IJsselmeervogels wilde wat laten zien voor eigen publiek en koos nadrukkelijk de aanval. De eerste kansen voor de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg. Jeffrey Buitenhuis kopte uit een indraaiende vrije trap in de handen van keeper Van Splunter en Robbert Olijfveld zag de keeper rond de tiende minuut zijn schot keren. Barendrecht zette daar na een kwartier een kans van Aarts tegenover, die uit een corner recht in de handen van de IJsselmeervogels-goalie kopte.

Gedurende de eerste helft kreeg IJsselmeervogels de beste kansen, al verloor de recordkampioen zich soms ook in zijn eigen gretigheid. Veel snelle uitbraken van de thuisploeg werden door eigen slordigheden onschadelijk gemaakt, waardoor de Barendrechtse defensie over het algemeen nauwelijks in de problemen kwam. Twee keer moest Marc van Splunter serieus aan het werk in de eerste helft: rond het halfuur kon hij, geholpen door een goede verdedigende actie van Ali Khaldi, een inzet van Olijfveld pareren. Vlak voor rust leek Van Splunter te snel uit zijn doel te komen, maar met een katachtige reactie voorkwam hij dat Olijfveld de bal in de vrije korte hoek kreeg.

Na de thee ging ook Barendrecht wat meer van zich afbijten en vooruit voetballen. Dat leverde direct een flinke kans op voor de Bongerdbewoners. De mee opgestoomde Yorik van Deelen legde af op Danny Monster, die in kansrijke positie naast schoot. Het zou een van de spaarzame kansen voor Barendrecht blijven, al was het wedstrijdbeeld in de tweede helft wat meer in balans. IJsselmeervogels probeerde aanvallen op te zetten, maar gaandeweg de wedstrijd werd de aanvalsdrang van de thuisploeg minder. Van Splunter en Van Dijk brachten aan het begin van de tweede helft nog redding, maar daarna ontstonden er weinig grote kansen meer voor IJsselmeervogels.

Het goed georganiseerde Barendrecht wist dat er daardoor meer te halen viel dan een punt. In de slotfase voerden de Bongerdbewoners de druk op het doel van IJsselmeervogels wat op, en dat had resultaat. Ali Khaldi bracht aan de rechterkant van het veld Tim Eekman in stelling. De schuiver van de kleine middenvelder werd door doelman Schaap onschadelijk gemaakt, maar in de doelmond gleed Melvin Winterberg alsnog de 1-0 tegen de touwen. Barendrecht had daarmee de gewenste voorsprong te pakken.

In de resterende tien minuten kwam de voorsprong ondanks een slotoffensief van IJsselmeervogels niet meer in gevaar. Van Splunter moest nog een keer in actie komen om een gelijkmaker te voorkomen, maar hij hield zijn doel schoon en Barendrecht bleef eenvoudig overeind. Daardoor boekten de Bongerdbewoners een minimale zege, waar Barendrecht gezien de kansenverhouding misschien geen aanspraak op mocht maken, maar die op basis van het gedisciplineerd uitgevoerde strijdplan niet eens onverdiend was.

IJsselmeervogels – Barendrecht 0-1 (0-0).
82. Melvin Winterberg 0-1.
Scheidsrechter: Cairo. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Van Splunter, Van Deelen, Van Dijk, Aarts, Eekman, Jongman, Monster, Winterberg, Oranje (70. Dabaghian), Mourits (75. Esajas), Khaldi.
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap, Justiana (75. Powell), Buitenhuis, Van Leijenhorst, Cortie, Ozturk, Nejmi, Moro (75. Akla), Chiazor, Markiet, Olijfveld (83. Grot).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!