Barendrecht onderuit door zondagsschot

26 August 2018, 14:04 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht is de nieuwe competitie in de Tweede Divisie begonnen met een nederlaag. In en tegen Spakenburg verloor het elfta van trainer Albert van der Dussen met 1-0. De rood-witten deden een uur lang goed mee, maar kwamen alsnog tekort. Barendrecht mocht zich voor rust beklagen toen een handsbal in het strafschopgebied niet werd bestraft met een penalty.

Van der Dussen moest het op het volgepakte sportpark De Westmaat stellen zonder de geschorste Jeffrey Aarts. Emilio Samsey (afkomstig van FC Lienden) was zijn vervanger. Voorin ontbreken voor langere tijd Daniel Esajas en Ramy Salem. Nu begon Bas Mourits in de spits met Rowendley Martijn (Alexandria’66) en Anass Masrhalmi (eigen jeugd) als zijn secondanten. Op de bank zat voor het eerst sinds zijn langdurige blessure Burak Dogen. Ook Christiaan Dabaghian begon als invaller.

Barendrecht mazzelde na drie minuten toen Tom Oostinjen de paal raakte. Aan de overkant mikte Rowendley Martijn over. De bezoekers deden zeker niet onder voor de gepromoveerde ploeg van John de Wolf. Na een kwartier hadden de rood-witten recht op een strafschop toen een schot van Danny Monster tegen een Spakenburgse arm kwam. Scheidsrechter Van der Laan wuifde het weg en gaf Monster ook nog een gele kaart. De arbiter was wel consequent want even later overkwam Spakenburg hetzelfde, maar weer weigerde hij een elfmetertrap te geven.

De wedstrijd golfde op en eer. Nick de Bondt testte Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg met een schuiver. Maar ook Barendrecht had zo zijn mogelijkheden. Bas Mourits schoot naast, de gevaarlijke Martijn stuitte op de keeper. En direct na rust dook diezelfde Martijn weer op voor het Spakenburgse doel. Nu ging de bal naast.

Rond het uur kwam Spakenburg op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd door Mike Vreekamp hard en hoog achter Van der Ploeg geschoten, 1-0. Een zondaggschot dat eigenlijk een beetje uit de lucht kwam vallen. In de tegenstoot was er weer een kans voor Martijn, maar de bal ging naast. Spakenburg zette aan voor meer, Barendrecht had het even moeIlijk, maar Van der Ploeg hield de rood-witten op de been.

In de slotfase kwamen Burak Dogen en Christiaan Dabaghian nog in het veld voor Donny Navajas Sanchez en Anass Masrhalmi, maar zij konden niet meer voor gevaar zorgen. Het bleef 1-0, waardoor Barendrecht met lege handen naar huis moest.

Spakenburg – Barendrecht 1-0 (0-0)
57. 1-0 Vreekamp.
Scheidsrechter Van der Laan, gele kaarten: Monster, Van Deelen en Van Dijk (Barendrecht), Vreekamp, Sterling, De Bondt en Gravenbeek (Spakenburg).
Opstelling Spakenburg: Ter Wielen; Gravenbeek, Van der Neut, Beijer Misidjan; Oostinjen (89. Koelewijn), Vreekamp, De Bondt; Sterling, Ties en Waalkens (71. Van der Sande).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Rosario Almeida, Samsey, Van Dijk, Van Deelen; Navajas Sanchez (71. Dogan), A Cohen, Monster; Martijn, Mourits en Masrhalmi (82. Dabaghian).