Barendrecht niet goed, wel effectief

2 September 2018, 18:59 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft de eerste overwinning in het nog jonge seizoen in de Tweede Divisie te pakken. Na de 1-0 nederlaag bij Spakenburg wonnen de rood-witten zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met dezelfde cijfers van Koninklijke HFC. Rowendley Martijn maakte een kwartier voor tijd de enige treffer in een duel waarin het resultaat voorop stond.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen kon weer beschikken over de vorige week geschorste Jeffrey Aarts. Alleen ontbrak nu Max van Dijk, zodat Emilio Samsey opnieuw in de basis stond. Voorin weer het trio Martijn-Mourits-Masrhalmi, bij afwezigheid van het geblesseerde tweetal Ramy Salem en Daniel Esajas. Er komt aanvallende versterking bij, Anthony Biekman traint al mee en hoopt snel aan te sluiten bij de wedstrijdselectie.

Niet verliezen, dat was het motto van Barendrecht en HFC. Beide ploegen hadden de week ervoor hun eerste duel verloren en dus was het voorzichtigheid troef op de zonnige Bongerd. Veel kansen waren er niet voor rust, waar de Haarlemmers de overhand hadden. De eerste kans mogelijkheid was wel voor Rowendly Martijn, maar HFC-keeper Tom Boks redde. Ook Nick van der Ploeg bleek voor Barendrecht onder de lat goed op zijn post.

Tegen de rust kwamen er meer kansen voor de thuisploeg. Weer was Martijn gevaarlijk, na aangeven van zijn maatje Anass Masrhalmi, maar Boks hield de nul. Ook Donny Navajas Sanchez stuitte op de Haarlemse keeper. Delono A Cohen mikte over het doel van de Koninklijke.

Na de rust was Bas Mourits dicht bij een treffer, hij kopte een voorzet van Elson Almeida net naast. Tien minuten na de rust wilde Barendrecht een strafschop, nadat de rappe Martijn over de knie was gegaan binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Bronsvoort zag er niets in, net zomin als hij voor de rust een zelfde voorval met HFC had weggewuifd. Het bleef 0-0.

Een kwartier voor tijd kreeg Barendrecht dan toch de zo gewenste voorsprong. Invaller Yarik Dorst zette voor, Rowendly Martijn – de man in vorm – maakte af, 1-0. Dolle vreugde bij Barendrecht. De doelpuntenmaker ging direct naar de kant en werd vervangen door Burak Dogan. Ook Masrhalmi werd nog gewisseld voor Ilyas Oulad-Ali. In de slotfase drong HFC nog even aan, kreeg Bas Mourits een kans op 2-0, maar bleef het bij die ene treffer van Martijn. Barendrecht had de eerste drie punten binnen en dat werd na afloop in de kleedkamer uitbundig gevierd.

Barendrecht – Koninklijke HFC 1-0 (0-0).
76. 1-0 Martijn.
Scheidsrechter W. Bronsvoort, gele kaarten: Monster, Aarts en Van Deelen.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida (74. Dorst), Aarts, Samsey, Van Deelen; Navajas Sanchez, A Cohen, Monster; Martijn (78. Dogan), Mourits en Masrhalmi (87. Oulad-Ali).
Opstelling HFC: Boks, Holst, Wilffert, Van der Slot, Van Son (61. Van der Linden), Tadmine, Driever (71. Mounji), Glim, Noordmans (82. Kroon), Weistra en Boer.